Politieberichten van woensdag 10 februari 07.00 uur tot donderdag 11 februari 07.00 uur.

Oosterwolde: man overleden na éénzijdige aanrijding
De politie onderzoekt een dodelijke aanrijding die woensdagmiddag op de Weperpolder heeft plaatsgevonden. Daarbij kwam een 57-jarige automobilist uit Wapserveen om het leven. De man is vermoedelijk door het gladde wegdek met zijn auto in de slip geraakt en vervolgens tegen een boom gebotst. Het slachtoffer raakte door de klap zodanig bekneld dat hij door de brandweer uit zijn auto moest worden bevrijd. De man bleek toen al aan zijn verwondingen te zijn overleden. Bureau Verkeersongevalanalyse stelt nog een nader onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval.

Leeuwarden: politie zoekt getuigen van aanranding
De politie zoekt getuigen van een aanranding die in de nacht van woensdag op donderdag plaatsvond rond 02.15 uur op de Tuinen. Een 19-jarige inwoonster van Leeuwarden die op haar fiets ter hoogte van de kruising van Tuinen en Tweebaksmarkt reed, werd door een onbekende man van haar fiets getrokken en vervolgens betast. Vervolgens kon de vrouw zich losrukken en naar huis fietsen waarna zij de politie belde. Het signalement van de dader is als volgt:

[bullets]
Blanke man
Leeftijd ongeveer 25 jaar
Lengte ongeveer 1.80 m
Blond, kort (bijna kaal), stekelig haar
Zwarte stoffen heupjas met grote knopen en met een borstzakje (links)
De man liep stoer[/bullets]

Mocht u meer informatie hebben over bovenstaand bericht, dan kunt u via 0900-8844 met de politie bellen. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Vrouwenparochie: automobilist krijgt drie bekeuringen voor niet handsfree bellen
De politie heeft afgelopen week een 61-jarige automobilist uit Vrouwenparochie maar liefst drie keer een bekeuring gegeven voor het niet handsfree bellen. De agenten van het Verkeershandhavingsteam kwamen de bestuurder tijdens het verkeerstoezicht drie keer tegen. In alle gevallen was de man druk aan het bellen. Hij kreeg hiervoor dan ook drie bekeuringen van in totaal 480 euro. De aanschaf van een carkit was veiliger en goedkoper geweest.

Leeuwarden: stapper aangehouden na negeren horecaverbod
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in de Oude Doelesteeg een 22-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van huisvredebreuk. De man was in een horecagelegenheid en het personeel had hem tot twee keer toe de zaak uitgezet. De Leeuwarder heeft namelijk een horecaverbod en is daarom niet welkom in de horecagelegenheden in het centrum van de stad. Toen de 22-jarige wederom probeerde binnen te komen, werd de politie gewaarschuwd. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Heerenveen: brand in fitnesscentrum
De politie heeft woensdagavond de brandweer geassisteerd tijdens een brand in een fitnesscentrum aan het Turfschip in Heerenveen. Rond 23.45 uur werd een automatisch brandalarm ontvangen.Ter plaatse constateerde de brandweer dat er in het pand een enorm rookgordijn hing. Om te brand te kunnen blussen, werd een deur geforceerd. Door de brand is er ook rook- en roetschade ontstaan aan de winkelinventaris van de naastgelegen panden. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk en door de technische recherche wordt een nader onderzoek ingesteld.

Drachten: politie controleert op snelheid
De politie heeft woensdagmiddag een radar snelheidscontrole gehouden waarbij totaal 1123 automobilisten werden gecontroleerd. Op de Postlaan werden 563 voertuigen gecontroleerd. Hier werden 125 overtredingen geconstateerd waarbij de snelste bestuurder was hier 88 kilometer per uur daar waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Op de Gauke Boelensstraat werden 560 voertuigen gecontroleerd. Hier werden 85 overtredingen geconstateerd. De snelste bestuurder reed hier 76 kilometer per uur daar waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Ondanks de slechte weersomstandigheden reed men toch te snel en hield men geen rekening met het gladde wegdek.

Sint Nicolaasga: drie personen aangehouden voor diefstal
De politie heeft woensdagavond op de Gaastweg een 18-jarige en een 20-jarige man en een 21-jarige vrouw uit Sint Nicolaasga aangehouden op verdenking van diefstal en het zich niet kunnen legitimeren. Een getuige zag dat het drietal zich verdacht ophield in stegen achter woningen. Daarnaast herkende de getuige de beide mannen van de diefstal van kratten bier uit zijn schuur. Deze diefstal werd vermoedelijk dinsdag gepleegd vanaf de Lemmerweg. Hierop belde hij direct de politie via 1-1-2. De ter plaatse gekomen agenten vroegen de mannen en vrouw zich te legitimeren, maar dit konden zij niet. Hierop werden zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De vrouw mocht na verhoor het bureau verlaten. De mannen werden voor nader onderzoek ingesloten. Een 25-jarige man uit Sint Nicolaasga deed aangifte.

Drachten: inbreker aangehouden
De politie heeft donderdagochtend vroeg in een woning in de Valkstraat een 43-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak. Eerder die nacht waren de bewoners van een woning aan de Eendekroos wakker geworden van het geluid van een boor. Ze gingen op onderzoek uit en zagen nog net dat er iemand vandoor ging. De politie werd gewaarschuwd en de agenten stelden een nader onderzoek in. Via de sporen in de sneeuw kwamen de agenten uit bij een woning aan de Valkstraat. Hier werd een 43-jarige Drachtster aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Harlingen: politie zoekt getuigen voor poging tot overval op winkel
De politie onderzoekt een poging tot een overval op een winkel aan de Voorstraat. Omstreeks 17.20 uur kwam een nog onbekende man de winkel binnen. Hij liep direct achter de toonbank en riep tegen de caissière dat ze de kassa moest openen. De caissière schrok zo dat ze kassa niet open kreeg. Hierop liep de overvaller de winkel uit en ging er vervolgens vandoor. De agenten waren snel ter plaatse. Ondanks een grote zoektocht werd de dader niet meer aangetroffen. Het signalement van de overvaller is als volgt:

[bullets]Getinte huidskleur
Leeftijd ongeveer 30 jaar
Lengte ongeveer 1.80 á 1.85 meter
Donker jack tot op de heupen
Zwarte muts tot op de ogen en een donkere sjaal[/bullets]

Mocht u meer informatie hebben over bovenstaand bericht, dan kunt u via 0900-8844 met de politie bellen. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan