Politieberichten van donderdag 10 maart.

Politie zoekt bestuurder witte auto na tasjesroof
LEEUWARDEN – De politie is op zoek naar de bestuurder en inzittenden van een witte personenauto die getuige zouden kunnen zijn geweest van een poging tasjesroof die dinsdagavond werd gepleegd op de Eeskwerd in de wijk Bilgaard. Rond 21.00 uur fietste het slachtoffer, een 52-jarige inwoonster van Leeuwarden, nabij het fietstunneltje via de Eekswerd in de richting van het Havankpark. Daar passeerde zij twee mannen die stonden te wachten. Hierna sprongen deze op hun fiets en reden achter het slachtoffer aan waarna zij klem werd gereden. Vervolgens probeerden de mannen de tas van het slachtoffer af te pakken. Dit lukte niet doordat zij deze vasthield en zij duwde één van de daders weg. Vervolgens kreeg zij een klap in haar gezicht waarbij zij letsel opliep. De beide mannen gingen vervolgens ervandoor en fietsten in de richting van de witte auto. De bestuurder en/of de passagiers van deze auto worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Man aangehouden voor bedreiging
DRACHTEN- De politie heeft woensdagmorgen op de Hooizolder een 17-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van bedreiging. De man bedreigde met een mes een huisgenoot en vluchtte vervolgens naar boven. De politiesurveillancehond moest worden ingezet om de verdachte aan te houden. De man werd overgebracht naar het politiebureau alwaar hij voor verhoor werd ingesloten. Tegen hem werd het protocol huiselijk geweld opgestart.

Vijf bekeuringen bij bromfietscontrole
DRACHTSTERCOMPAGNIE- De politie heeft woensdagmorgen op de Folgesterloane een bromfietscontrole gehouden. Daarbij werden 21 brom –en snorfietsen gecontroleerd. Bij vier werd een overschrijding van de constructiesnelheid vastgesteld. Eén bromfiets had een gladde band.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed
LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagavond rond 22.00 uur het rijbewijs van een 42-jarige inwoner van Leeuwarden ingevorderd. Een getuige had de automobilist man slingerend over de weg zien rijden en belde via 1-1-2 de politie. Op de Lieuwenburg kreeg de bestuurder een stopteken. Toen de agenten de man aanspraken, bleek hij alcohol te hebben gedronken. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 910 ug/l blies. Naast de invordering van het rijbewijs werd proces-verbaal opgemaakt en kreeg de bestuurder een rijverbod van 11 uur.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
DRACHTEN- De politie heeft woensdagavond vanwege een snelheidsovertreding het rijbewijs van een 18-jarige inwoner van Kootstertille ingevorderd. Agenten zagen de man met hoge snelheid op de Noorderhogeweg rijden. Bij de achtervolging werd een snelheid van 145 kilometer per uur gemeten, daar waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Naast de invordering van het rijbewijs werd tegen de automobilist proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed
REDUZUM- De politie heeft woensdagavond rond 21.00 uur het rijbewijs van een 69-jarige inwoner van Reduzum ingevorderd. Een agent zag de man in zijn auto rijden waarna hij besloot de hem te controleren. In de Headstrjitte kreeg de bestuurder een stopteken. Toen bleek hij alcohol te hebben gedronken. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 785 ug/l blies. Naast de invordering van het rijbewijs werd proces-verbaal opgemaakt en kreeg de bestuurder een rijverbod van 9 uur.

Boetes bij verkeerscontrole
JOURE- De politie heeft woensdagavond tussen 19.00 uur en 22.00 uur in de omgeving van Joure diverse verkeerscontroles gehouden. Tijdens de controle was er vooral extra aandacht voor de snelheid en alcohol in het verkeer. Totaal werden 60 automobilisten gecontroleerd. Twee daarvan hadden geen rijbewijs bij zich en kregen proces-verbaal. Drie automobilisten kregen op de A6 proces-verbaal voor overschrijding van de maximum snelheid. Een bestuurder reed door rood licht en een fietser fietste zonder licht.

Containerbrand
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een containerbrand die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond in de 3e Vegelindwarsstraat. Rond 03.00 werden bewoners wakker van de brand. Aan de achterzijde van een schuurtje bleken twee containers in brand te staan. De bewoners konden de brand zelf blussen. Het schuurtje raakte door de brand beschadigd en de containers werden geheel vernield. De politie sluit brandstichting niet uit. Een 27-jarige inwoonster van Leeuwarden deed aangifte.

Man aangehouden voor bedreiging
LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagavond een 36-jarige inwoner van Bolsward aangehouden op verdenking van bedreiging. Op de Holstmeerweg dreigde hij de ramen van het politiebureau te vernielen. Vervolgens werd de man aangehouden en voor verhoor ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Computers gestolen bij inbraak
DRACHTEN- De politie onderzoekt een inbraak bij een bedrijf aan de Tussendiepen die woensdagavond plaatsvond. De inbrekers forceerden aan de achterzijde van het bedrijf een raam waarna zes computers met beeldschermen en toetsenborden werden weggenomen. De eigenaar, een 45-jarige inwoner van Emmen, deed aangifte.

Meisje mishandeld
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagavond op de Weaze een 18-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. Bij de politie was rond 22:45 uur een melding binnen gekomen dat op de Weaze een meisje stond met een bebloed hoofd. Ter plaatse bleek het om een 17-jarig meisje uit Cornjum te gaan die aangaf na een ruzie door een vriend met een hard voorwerp geslagen te zijn. Agenten hebben daarop de man in zijn woning aangehouden. Het meisje werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Fietsendiefstallen opgelost
HEERENVEEN- De politie heeft met de aanhouding van en 22-jarige inwoner van Norg twee fietsendiefstallen opgelost. De man stal eind februari twee fietsen bij woningen in de wijk Skoatterwald en zette het gestolen goed op een verkoopsite op internet. De eigenaar van één van de gestolen fiets herkende zijn eigendom op de site en waarschuwde de politie. Op de Beugel kon de man worden aangehouden. Tijdens het verhoor bekende hij de fietsen te hebben gestolen. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Doordat de eigenaar aangifte had gedaan kon de fiets direct aan hem terug worden gegeven. Van de diefstal van de andere fiets was geen aangifte gedaan. Deze kon later, na lang onderzoek bij de rechtmatige eigenaar terug worden bezorgd. De politie benadrukt daarom om aangifte te doen van vermissing, diefstal of andere misdrijven.

112Fryslan