Politieberichten van donderdag 10 juni.

Levenloos lichaam van vermiste man uit Drachten aangetroffen
SNEEK – De politie heeft woensdagmorgen op de Kerkhofslaan, na een melding van een passant, het levenloze lichaam van de sinds 29 mei vermiste 67-jarige Adriaan Johan Goeman uit Drachten aangetroffen. Op 29 mei werd hij nog gezien in een horecagelegenheid in Drachten. Omdat hij niet op zijn werk verscheen en ook zijn familie en vrienden hem thuis niet aantroffen, werd de politie ingeschakeld. Een misdrijf wordt uitgesloten.

Getuigen gezocht van aanrijding
LEEUWARDEN- De politie is op zoek naar de bestuurder van een donkerkleurige personenauto die woensdagmiddag om 16:55 uur betrokken was bij een aanrijding op de Krommezijl. Een 17-jarige inwoonster van Goutum de op haar snorfiets op de Krommezijl in de richting van de Wiardaplantage reed, werd op de kruising De Rijd en het Krommezijl door de automobilist aangereden. Het slachtoffer kwam daardoor ten val en raakte licht gewond aan haar enkel en knie. Daarnaast raakte haar snorfiets beschadigd. De bestuurder van de personenauto reed zonder te stoppen met hoge snelheid door. De politie wil graag in contact komen met getuigen. Zij kunnen met de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Vrouw gewond bij aanrijding
FRIESCHEPALEN- De politie heeft woensdagmiddag rond 16:30 uur op de Tolheksleane een aanrijding afgehandeld waarbij een 18-jarige inwoonster van Frieschepalen aan haar hoofd gewond raakte. De bestuurder van personenauto, een 19-jarige inwoner van Ureterp, waarbij het slachtoffer in de auto zat, moest plotseling afremmen voor een bus. Vervolgens botste de auto tegen de achterzijde van de bus die bestuurd werd door een 50-jarige inwoner van Donkerbroek. Het slachtoffer, die geen autogordel droeg, kwam daarbij met haar hoofd tegen de voorruit. Zij is met een hoofdwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Politie vordert rijbewijs in na rijden onder invloed
SURHUISTERVEEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 54-jarige inwoner van Surhuisterveen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de bestuurder in zijn auto op de Dellen met hoge snelheid een bocht nemen. Omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder onder invloed van alcohol reed, werd hij staande gehouden op een parkeerplaats op de Merel. Na een voorlopige blaastest bleek dat de man alcohol had gedronken en moest hij mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Deze had 985 ug/l als resultaat. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Op het bureau bleek dat het rijbewijs van de man al in 2009 was verlopen en in 2001 ongeldig was verklaard. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor belediging
FRANEKER- De politie heeft woensdagmiddag in een woning aan de Professor Schotanusstraat een 21-jarige inwoner van Ureterp aangehouden op verdenking van belediging. Agenten die een bemiddelend gesprek voerden werden door de 21-jarige verdachte beledigd. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Man aangehouden voor bedreiging
SNEEK- De politie heeft woensdagavond op de Johan Willem Frisostraat een 45-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van bedreiging. Agenten zagen de man in zijn auto rijden. Toen de agenten het kenteken van de auto controleerden, bleek dat de deze buiten gebruik kon worden gesteld. Toen de man bij zijn woning uit de auto stapte en de agenten hem aanspraken, ging hij volledig door het lint. Daarbij dreigde hij de agenten dood te willen schieten. De man werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureaubureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. De auto werd vervolgens buiten gebruik gesteld.

Politie vordert rijbewijs in na snelheidsovertreding
DRACHTEN – De politie heeft woensdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 50-jarige inwoner van Bilthoven. De bestuurder reed in zijn auto over de A7. Daar werd door de agenten een snelheid van 175 kilometer gemeten, daar waar 120 km/u is toegestaan. Overschrijding van de maximum snelheid met 50 kilometer per uur, houdt in dat men het rijbewijs moet inleveren. Daarnaast werd tegen de bestuurder proces-verbaal opgemaakt.

Politie vordert rijbewijs in na lasercontrole
DOKKUM – De politie heeft woensdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige inwoner van Surhuisterveen. De bestuurder reed op de Lauwersseewei ter hoogte van Dokkum waar agenten een snelheid vaststelden van 146 kilometer per uur, waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Het rijbewijs van deze beginnende bestuurder werd ingevorderd en er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Politie zoekt getuigen van zware mishandeling
LEEUWARDEN- Politie is op zoek naar getuigen van een zware mishandeling die in de nacht van woensdag 2 juni op donderdag 3 juni om 00.15 uur plaatsvond op de Weaze. Een 26-jarige inwoner raakte daarbij zodanig gewond aan zijn hoofd dat hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Daar bleek dat zijn kaak op twee plaatsen was gebroken. Daarnaast liep hij een hersenschudding op. De man fietste rond 00.15 uur vanaf de Nieuweweg en de Reigerstraat naar huis toen hij ter hoogte van de Weaze door twee Antialiaanse mannen werd gedwongen om te stoppen. Vervolgens werd hij zonder enige aanleiding geslagen en geschopt. Het signalement van de verdachten is:

Dader 1
[bullets]
Antilliaanse man
Leeftijd tussen 20 en 25 jaar oud
Lengte 1.70-1.80 meter lang
De man droeg een zwarte gewatteerde jas to over zijn heupen[/bullets]

Dader 2
[bullets]
Antilliaanse man
Breed en gezet postuur
Leeftijd tussen 23 en 28 jaar
Lengte 1.85 meter
De man droeg een bruine/kaki kleurige trui met een ronde hals, lange mouwen tot op de heup[/bullets]

De politie wil graag in contact komen met getuigen. Zij kunnen de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt bellen met meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bekeuring voor verwijderen van tachograafschijf
TERWISPEL- De politie heeft woensdagmorgen rond 06.15 uur op de parkeerplaats de Vonken aan de Rijksweg A7, een Duitse chauffeur (leeftijd en woonplaats onbekend) proces-verbaal gegeven. Agenten zagen de man slingerend in zijn vrachtwagen over de Rijksweg A7 rijden. Toen zij hem op de parkeerplaats aanspraken, bleek hij de tachograaf schijf had verwijderd. De man die een zeer vermoeide indruk maakte kreeg hij een rijverbod van 9 uur en kreeg naast een proces-verbaal een boete van 440 euro die hij direct moest betalen.

Politie zoekt getuigen mishandeling
SCHARSTERBRUG – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een zware mishandeling die in de nacht van zondag 6 juni op maandag 7 juni plaatsvond op het kermisterrein aan de Trijegea. Een 39-jarige inwoner uit Scharsterbrug die stond te dansen, werd omstreeks 02.00 uur dusdanig toegetakeld dat hij met een zware hersenschudding en hechtingen in het ziekenhuis moest worden opgenomen. De politie komt graag in contact met getuigen. Heeft u zondagnacht iets gezien met betrekking tot dit voorval? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Ook als u anderszins informatie heeft over dit voorval komt de politie graag met u in contact.

112Fryslan