Politieberichten van donderdag 10 februari.

Twee mannen aangehouden voor heling
KOOTSTERTILLE – De politie heeft dinsdagmiddag een 25-jarige inwoner van Kootstertille en een 33-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van heling. Een 35-jarige inwoner van Leeuwarden had onlangs aangifte gedaan van diefstal van een aanhangwagen met muziekapparatuur. De eigenaar was er achter gekomen dat de aanhangwagen nu achter een woning in Kootstertille stond. Hij ging samen met agenten naar de woning. De aanhangwagen bleek inderdaad achter de betreffende woning te staan en werd vervolgens in beslag genomen. Na onderzoek konden dezelfde middag de twee verdachten worden aangehouden. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Mannen onterecht aangehouden
OUDEHASKE – Uit onderzoek van de politie is vast komen te staan dat uit de auto van een 46-jarige inwoner van Rohel geen navigatiesysteem is gestolen.(zie hiervoor het politiebericht van woensdag 9 februari). Dinsdagmiddag had de Rohelster zijn auto geparkeerd op een parkeerterrein van een supermarkt in het dorp. De aangever verklaarde aan de politie dat hij na het boodschappen doen iemand uit zijn auto had zien komen. Bij zijn auto gekomen merkte hij op dat zijn navigatiesysteem niet meer op de voorruit van de auto zat. Een van de verdachte, een 19-jarige inwoner van Oudehaske, hield hij ter plaatse aan en belde met de politie. De man werd aan de agenten overgedragen. Volgens de aangever was er nog een man betrokken bij de diefstal. Dit zou gaan om een 20-jarige plaatsgenoot. Deze man meldde zich diezelfde middag op het politiebureau waar hij werd aangehouden. Het navigatiesysteem werd teruggevonden onder de voorstoel van de auto. Beide verdachten ontkenden in de auto van de 46-jarige te zijn geweest. Na onderzoek kon daarmee worden vastgesteld dat er geen sprake was van diefstal en beide mannen geen strafbaar feit hebben gepleegd.

Elf bekeuringen bij bromfietscontrole
HEERENVEEN – De politie heeft woensdagochtend op de Mercurius een bromfietscontrole gehouden. Motoragenten zorgden er voor dat de bromfietsers uit de omgeving richting de controleplaats gingen. De agenten controleerden in totaal 14 brommers, elf bestuurders kregen een bekeuring vanwege een te hoge constructiesnelheid. De snelste brommer ‘scoorde’ op de rollerbank een snelheid van 109 kilometer per uur. Naast een bekeuring werd ook het kentekenbewijs van de bestuurder ingevorderd. Tijdens de bromfietscontrole werden ook nog vijfbekeuringen uitgeschreven voor het negeren van rode verkeerslichten op de K.R. Poststraat en de afrit van de A32.

Getuigen gezocht van ongeval
WOLVEGA – De politie zoekt getuigen van een ongeval op de Oranje Nassaulaan. Woensdagochtend om 08.50 uur kwam daar een 27-jarige bromfietsster uit Oldemarkt met haar scooter ten val. De vrouw moest afremmen voor een auto die haar geen voorrang gaf. De 27-jarige kwam vervolgens met haar scooter ten val. Ze liep gelukkig geen letsel op, maar de scooter raakte wel beschadigd. De automobiliste stopte even en reed vervolgens verder. Een getuige zag dit alles gebeuren en reed achter de automobiliste aan. Die wist haar tot stoppen te dwingen. Echter na een korte woordenwisseling reed de vrouw verder richting De Blesse. De politie komt graag in contact met getuigen van dit ongeval of met de bestuurster van deze auto. Het betreft een goud/grijze Peugeot 308 met een glazen dak. Heeft u iets gezien of anderszins informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Heler aangehouden
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagochtend op de Nieuwestad een 17-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Surveillerende agenten zagen de jongen op een nieuwe damesfiets fietsen. Omdat het originele slot ontbrak, besloten de agenten tot een controle. Al snel bleek dat de fiets van diefstal afkomstig was. De jongen werd aangehouden op verdenking van heling en de fiets werd in beslag genomen. Een 75-jarige inwoonster van Leeuwarden had in augustus 2010 aangifte gedaan van de diefstal van haar fiets. Dankzij deze aangifte konden de agenten de vrouw haar fiets weer terug bezorgen.

Fietsen in voetgangersgebied
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdag tussen 10.45 uur en 16.45 uur in de voetgangersgebieden van het stadscentrum gecontroleerd. Daarbij werden 18 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die fietsten in het voetgangersgebied.

Rijden zonder rijbewijs en onder invloed
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag proces-verbaal opgemaakt tegen een 33-jarige man uit Leeuwarden voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. Rond 03.09 uur zagen agenten een snorfietser over de Aldlansdyk rijden en besloten hem te controleren. Omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol reed, is een blaastest afgenomen. Op het politiebureau volgde een ademanalyse met als resultaat 580 ug/l. Goed voor een rijverbod van 8 uren. Tevens bleek de Leeuwarder niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Computerapparatuur weggenomen
LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Prins Bernhardstraat. Tussen woensdagochtend 07.30 uur en woensdagavond 22.30 uur kwam men de woning binnen door het forceren van een deur. Uit de woning werd een spelcomputer, laptop, monitor, computer en een sieraad weggenomen. De 23-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan