Donderdag 1 november

Politieberichten van donderdag 1 november

Dierenkwelling egel

WIJNJEWOUDE- De politie onderzoekt de dierenkwelling van een egel. Een getuige zag dinsdag avond rond 23.30 uur op de Russchenreed drie knapen met een egel ‘voetballen’. Zij stuurde de jongeren weg en ontfermde zich over het dier. De drie jongens pakten hun fiets en reden weg in de richting van Bakkeveen. Het beestje maakt het naar omstandigheden goed en wordt vandaag weer vrijgelaten. De getuige heeft de mishandeling via haar mobiele telefoon op foto vastgelegd. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van deze knapen.

Vrouw gewond bij ongeval

DRACHTEN- De politie heeft woensdagmorgen rond 08.45 uur een ongeval in de Oliemolenstraat afgehandeld. Daarbij raakte een 73-jarige inwoonster van Drachten gewond toen zij met haar fiets tegen een passerende auto aanviel die bestuurd werd door een 53-jarige inwoner van Drachten. De vrouw raakte gewond aan haar knieën en aan haar arm. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Grote groep voetbalsupporters aangehouden

HASKERHORNE – De politie heeft woensdag 21 voetbalsupporters in de leeftijd van 16- tot en met 29 jaar aangehouden voor diefstal. Rond 19.00 uur riep personeel van een tankstation aan de A-7 bij Joure de hulp in van de politie omdat een grote groep personen etenswaren uit de shop van het tankstation hadden gestolen. De groep werd door de politie aangetroffen op het parkeerterrein achter het tankstation. De 21 mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De drie personenauto waarin de verdachten reden zijn in beslag genomen. Ook stond er een bestelbus bij de groep. De chauffeur van de bestelbus was ingehuurd en bleek niets met de diefstal te maken te hebben. Hij kon zijn weg weer vervolgen. In de auto’s van de verdachten werden restanten van de gestolen waar gevonden. Ook werden een aantal nitraatbommen, noodseinbuizen en ander zwaar vuurwerk aangetroffen.

Politie onderzoek wees uit dat de groep, die voornamelijk uit Noord-Holland kwam, de voetbalwedstrijd ONS-Ajax wilden bezoeken. Op de beelden van de bewakingscamera van het tankstation was te zien dat de verdachten het tankstation binnen gingen en hier koeken, blikjes fris, chocolade en snoep zonder te betalen mee namen. Slechts één persoon uit de groep rekende zijn spullen af. Van de 21 verdachten zijn 13 in verzekering gesteld. Zij zijn ingesloten op het politiebureau. De overige verdachten zij na verhoor heengezonden.

Zoektocht naar aangereden persoon

HOLWERD – De politie heeft woensdag rond 18.00 uur gezocht naar een mogelijk slachtoffer van verkeersongeval. Een 48-jarige inwoner van Dongeradeel reed over de Ternaarderdyk. Vlak voor Holwerd reed hij met de buitenspiegel van zijn bestelauto tegen iets aan wat op een persoon leek. Door deze aanrijding ging de spiegel van de auto kapot. In de berm van de Ternaarderdyk werd niemand aangetroffen. Door de politie is onmiddellijk met diverse eenheden gezocht naar een persoon of iets waarmee de auto in aanraking was gekomen. Er werd niets aangetroffen. De brandweer heeft in de omgeving in sloten gezocht en is er een warmtecamera ingezet maar er werd niemand gevonden. Rond 20.30 uur is de zoektocht gestaakt.

Inbraak woning

SNEEK – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak die plaats vond in een woning aan de Malta in Sneek. Hier werd woensdag tussen 18.40 uur en 22.10 uur ingebroken. De dader(s) is/zijn binnengekomen door een raam aan de achterzijde van de woning kapot te maken. De woning werd doorzocht en als buit werden o.a. sieraden meegenomen.

Rook uit pand

HEERENVEEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag geassisteerd bij de afhandeling van een brand in een pand aan de Leeuwarderstraatweg. Een getuige zag rook uit het pand komen en waarschuwde de hulpdiensten. De brandweer heeft het vuur geblust maar het pand liep veel rook- en waterschade op.

Inbraak woning

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 27-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak. Een getuige hoorde rond 04.00 uur glasgerinkel bij een woning aan de Pinkstraat en zag meerdere personen naar buiten komen. De gewaarschuwde agenten troffen de 27-jarige aan in de omgeving van de woning. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan