Politieberichten van donderdag 1 juli.

Man gewond op bouwterrein
DOKKUM – De politie heeft woensdagmorgen de overige hulpdiensten geassisteerd bij een ongeval op een bouwterrein aan de Mearsloatswal, waarbij een 25-jarige man uit Wergea gewond raakte. De man viel door nog onbekende oorzaak van de vijfde verdieping naar de derde verdieping van een woning. De brandweer heeft het slachtoffer met een hoogwerker van de derde verdieping gehaald, waarna de man met onbekend letsel per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Groningen vervoerd werd.

Vrouw valt van fiets
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagmorgen op de Franklinstraat een ongeval afgehandeld waarbij een 23-jarige vrouw uit Leeuwarden gewond raakte. De vrouw verklaarde onwel te zijn geworden, waarna ze met haar fiets was gevallen. Ze werd met licht letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor controle. De politie heeft tijdelijk het verkeer omgeleid.

Boot met buitenboordmotor gestolen
IJLST – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een boot met buitenboordmotor die afgemeerd lag in de Tjerksloot. Tussen dinsdag 21.00 uur en woensdag 7.00 uur werd de boot hier weggenomen. Een 40-jarige vrouw uit IJlst deed aangifte.

Vrouw gewond na aanrijding
DAMWOUDE – De politie heeft woensdagmiddag een verkeersongeval met letsel afgehandeld op de Foarwei. Een 63-jarige vrouw uit Damwoude fietste op de Foarwei toen zij moest remmen voor een aankomende auto. Hierbij raakte de vrouw in een slip en viel op het wegdek waarbij ze letsel opliep. Ze is vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie zoekt getuigen van aanrijding
DROGEHAM- De politie is op zoek naar de bestuurder van een rode Volkswagen golf, vermoedelijk type 3. De auto was dinsdagmiddag rond 16.30 uur betrokken bij een aanrijding op de Landyk. Een 22-jarige automobilist uit Kollumerzwaag die vanuit Kootstertille in de richting van Drachten reed, werd in de flank aangereden door een tegenligger die over de middenas reed. Daardoor ontstond schade aan de gehele linkerflank van de auto. De bestuurder van de Volkswagen, een jongeman die een petje droeg, reed door. De rode Volkswagen golf moet door de aanrijding ook behoorlijke schade aan de linkerflank op hebben gelopen. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de rode Volkswagen. Mocht u de auto met schade aan de gehele linkerflank herkennen of andere informatie over de aanrijding hebben, dan kunt u met de politie bellen via 0900-8844. Wanneer anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Man aangehouden voor diefstal
DRACHTEN – De politie heeft donderdagmorgen rond 06.00 uur een 20-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van diefstal op de Veenscheiding. Surveillerende agenten kregen de melding dat er een man zou lopen op de Zonnedauw met een gereedschapskoffer. Dit was verdacht, omdat de getuige die de politie belde, dezelfde man maandagnacht ook zag lopen met een gloednieuwe grasmaaier. Op het moment dat de agenten ter plaatse waren zette de verdachte het op een lopen en de achtervolging werd ingezet. Even later kon de verdachte staande worden gehouden. De man bekende dat hij de spullen had gestolen. Tevens was de man in het bezit van harddrugs. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan