Donderdag 1 januari

Fryslân, 01-01-2009 • Politieberichten van woensdag 31 december 10.00 uur tot donderdag 1 januari 13.00 uur

Ryptsjerk: lichaam vermiste schaatser gevonden
Het lichaam van de 58-jarige schaatser uit Woerden is vanmiddag door zijn schaatsvrienden gevonden onder het ijs vlakbij de Grutte Wielen in de buurt van Ryptsjerk. De man werd sinds dinsdagmiddag vermist toen hij met zijn auto naar de Ryptsjerksterpolder was gereden om te gaan schaatsen. Diezelfde avond werd de zoekactie gestart waarbij ook een SAR-helikopter werd ingezet. De volgende dag werd de zoekactie voortgezet. Hierbij werd de Mobiele Eenheid ook ingezet en werd onder de schaatsers geflyerd. Ook op nieuwjaarsdag werd onder andere met de SAR-helikopter naar de man gezocht. De vrienden van de man waren ondertussen ook op zoek gegaan en zij vonden vanmiddag het lichaam van de vermiste man.

Drachten: politie zoekt getuigen van gewapende overval
De politie zoekt getuigen van een gewapende overval op een snackbar aan De Hage. Dinsdagavond 30 december omstreeks 21:00 uur drongen drie nog onbekende mannen de snackbar binnen. Onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp moest een medewerker de kassa open. Eén van de overvallers pakte vervolgens het geld uit de kassa. De drie gemaskerde mannen verlieten vervolgens de snackbar. De medewerker waarschuwde direct via 1-1-2 de politie. Meerdere eenheden van de politie hebben de omgeving afgezocht, maar de overvallers werden niet meer aangetroffen. De politie komt graag in contact met mensen die kort voor de overval in de snackbar zijn geweest. Ook als u andere informatie heeft over deze overval kunt u contact met de politie opnemen via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem.

Ameland Buren: brand in vakantiebungalow
De politie heeft de brandweer geassisteerd bij een brand in een vakantiebungalow op een vakantiepark aan het Klein Vaarwater. Oudejaarsmiddag ontstond er door kortsluiting brand in de sauna van de bungalow. De bewoners konden vroegtijdig de woning verlaten. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat het huisje grote schade opliep. De bewoners zijn elders op het park opgevangen.

Haskerdijken: auto uitgebrand
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag hulp verleend aan drie broers uit Emmeloord, nadat op de A32 hun auto volledig uitgebrand was. De broers zagen tijdens het rijden dat het onderin het dashboardkastje begon te roken, zette de auto in de berm en renden weg. De auto is volledig uitgebrand.

Hurdegaryp: inbraak in woning
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een onderzoek ingesteld naar de inbraak in een woning aan de Van Helsdingenstraat. De bewoners kwamen thuis na een avondje weggeweest te zijn en zagen dat de gehele woning doorzocht was. Door een ruit aan de achterzijde van het huis te forceren zijn de daders binnengekomen, waarna een televisie en contant geld werd weggenomen. De 69-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Barent Fockesstraat. Woensdagnacht tussen 23:30 en 00:30 uur zijn de daders de woning binnengekomen door een ruit in te gooien, waarna twee laptops zijn weggenomen. Een 28-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: ruiten ingegooid
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een reeks vernielingen van ruiten in de wijk Huizum. Rond half zeven vanochtend heeft een groep jongeren ruiten van ongeveer zes woningen met klinkers ingegooid in onder andere de Gerard Doustraat en de Carel van Manderstraat. De bewoners hebben aangifte gedaan.

Sneek: politie houdt verdachte aan voor bedreiging en brandstichting
De politie heeft in de oudejaarsnacht in de Schwartzenberghstraat een 45-jarige inwoner van Sneek aangehouden. De man had zijn buren bedreigd, een fiets naar hen gegooid en de schutting in brand gestoken. De 45-jarige was erg agressief en kon na enige moeite worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan