Politieberichten van woensdag 31 maart 07.00 uur tot donderdag 1 april 07.00 uur.

Accu’s uit vrachtauto’s gestolen
ZUIDOOST FRYSLÂN – De politie onderzoekt de diefstal van accu’s uit vrachtauto’s. In de nacht van maandag op dinsdag werden in Beetsterzwaag, Drachten, Bakkeveen en Haulerwijk accu’s uit geparkeerde vrachtauto’s gestolen. De vrachtauto’s stonden allemaal op terreinen van bedrijven. De politie gaat er vanuit dat de diefstallen het werk zijn van één dadergroep. De gedupeerde eigenaren hebben aangifte gedaan. Bij de diefstallen is een zwarte Opel Astra of Opel Vectra gezien, mogelijk met Nederlands kenteken. Hebt u iets gezien of anderszins informatie over deze diefstallen? Bel dan met de politie via 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Politie rolt hennepkwekerij op
DRACHTEN- De politie heeft woensdagmiddag een hennepkwekerij in een woning in de Ludingakerke ontdekt. Agenten kwamen de kwekerij op het spoor via een Meld Misdaad Anoniem Melding. Daarnaast was in de omgeving van de woning een sterke hennep lucht waarneembaar. In de woning werden 206 planten aangetroffen. Ook werd de verdachte in zijn woning aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. De planten en elektrische apparatuur werden in beslag genomen.

Politie zoekt getuigen van aanrijding
LEEUWARDEN- De politie is op zoek naar de bestuurder van een grijze personenauto van het merk Opel-Astra. De bestuurder van deze auto probeerde woensdagmorgen rond 08.40 uur een andere auto die bestuurd werd door een 26-jarige automobiliste uit Hallum op het Oostergoplein tot drie keer aan toe van de weg te drukken. Daarbij ontstond er schade aan het voertuig van de aangever. De aangever probeerde de bestuurder te wenken om stil te blijven staan. Zij zag dat hij dit negeerde waarna aangeefster haar mobile telefoon pakte om een foto van de auto te maken. Vervolgens ging de bestuurder er met grote snelheid er vandoor in de richt van de Van Harinxmabrug waarna hij uit het zicht verdween. De politie wil graag in contact komen met getuigen. Zij kunnen de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie ontdekt hennepkwekerij
HARLINGEN- De politie heeft woensdagavond in een onderzoek naar een vernieling van een raam in de Jan Rudolf Thorbeckestraat in een woning bij toeval 39 hennepplanten aangetroffen. In de woning bevond zich ook een 24-jarige inwoner van Harlingen die direct werd aangehouden. De planten en elektrische apparatuur werden in beslaggenomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor ingesloten. De verdachte waar naar de politie op zoek was, een 25-jarige inwoner van Harlingen, werd even later aangehouden voor de vernieling van een raam elders in de straat.

Autobanden en oliefilters en vaten gedumpt
BOLSWARD- De politie onderzoekt een afvaldumping op een parkeerplaats langs de rijksweg A7. Agenten troffen donderdagmorgen na een melding een grote hoeveelheid autobanden, olievaten, oliefilters op de parkeerplaats aan. Het is nog onduidelijk hoe dit afval daar terecht is gekomen.

Kitesurfer gewond
WORKUM- De politie heeft woensdagmiddag het ambulance personeel geassisteerd bij een ongeval waarbij een kitesurfer, een 20-jarige inwoner van Dortmund (D), gewond raakte. De man werd tijdens een sterke windvlaag 30 meter de lucht in gesleurd waarna hij lelijk op het strand ten val kwam. De man klaagde over pijn in zijn onder lichaam en is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Man aangehouden voor diefstal mobiel
DRACHTEN- De politie heeft een 26-jarige inwoner van Boornbergum aangehouden op verdenking van diefstal van een mobiele telefoon. De man die in een horecagelegenheid aan de Noordkade zat en naar een zekere plaats moest, bemerkte toen hij terug kwam dat zijn mobiele telefoon weg was. Een vriend van de aangever belde via zijn telefoon het nummer waarna de telefoon in de broekzak van de verdachte overging met de zelfde ringtoon als die van de aangever. Omdat de verdachte bleef ontkennen dat iets met de diefstal te maken had. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. De eigenaar van de telefoon, een 27-jarige inwoner van Groningen deed aangifte.

Jongen mishandeld door groep
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een mishandeling die woensdagavond rond 20.00 uur plaatsvond nabij een eetgelegenheid in de Leeuwerikstraat. Een 14-jarige inwoner van Leeuwarden was naar de eetgelegenheid gekomen voor afspraak met zijn ex-vriendin. Toen hij daar aankwam, werd hij opgewacht door een groep van acht jongens. Vervolgens trapten de jongens tegen zijn fiets en sloegen de jongen meerder keren tegen zijn hoofd. Het slachtoffer liep daardoor verwondingen aan zijn oog, mond en achterhoofd op. Hij moest zich onder behandeling stellen in het ziekenhuis en mocht na behandeling huiswaarts keren. De jongen doet aangifte.

Politie zoekt getuigen van tasjesroof
DRACHTEN- De politie onderzoekt een diefstal met geweld van een witte handtas die woensdagavond rond 22.20 uur op het fietspad tussen de Meer en de Oroin plaatsvond. Daarbij werd de tas van een 18-jarige inwoonster van Drachten gestolen. De vrouw die uit de richting van de Oudeweg in de richting van de Meer fietste werd plotseling gehinderd door een man die plotseling het fietspad opsprong en deze vervolgens versperde. Vervolgens werd de witte handtas van de vrouw onder bedreiging van een mes gestolen. De man liep weg door het steegje tussen de Handwerkerszijde en de Oudeweg waarna hij uit het zicht verdween. De omgeving werd nog met speurhonden afgezocht maar helaas werd de man niet aangetroffen. De vrouw kreeg slachtofferhulp aangeboden en daarnaast deed zij aangifte.

Signalement:
[bullets]
Blanke man
Jong uiterlijk
Lengte 1.70 m.
Donker gekleurde pet
De man droeg een zonnebril[/bullets]

De politie wil graag in contact komen met getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Inbraken in boten
OOSTERZEE- De politie onderzoekt vier inbraken in boten die in de haven aan de Herenweg lagen aangemeerd. Toen de eigenaar van een boot, een 32-jarige inwoner van Oosterzee, bij zijn vaartuig kwam bleek dat zijn boor was opengebroken en dat de accu’s waren weggenomen. Vervolgens bleek dat in drie andere boten ook was ingebroken. Het is op dit moment onduidelijk wat er uit die boten werd weggenomen. De eigenaar deed aangifte.

Proces-verbaal voor verbranden van afval
TZUMARUM- De politie heeft woensdagmiddag rond 16.30 uur een 32-jarige inwoner van Tzumarum proces-verbaal gegeven voor het verbranden van afval op een perceel aan de Bethanieleane.

Agenten stelden een onderzoek in na het vermoeden van illegale afvalverbranding en troffen op het erf restanten aan van de verbranding. Voor het verbranden van afvalstoffen is een ontheffing nodig op basis van de APV en een ontheffing op grond van de Wet Milieubeheer. Als bij het verbranden ook de bodem wordt verontreinigd kan tevens de Wet bodembescherming van toepassing zijn.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan