De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag haar handen vol gehad om de rust in het centrum van  Dokkum te doen wederkeren.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Omstreeks 04.00 uur hielden de agenten twee verdachten aan voor baldadigheid en het niet voldoen aan bevel of vordering. Tijdens de twee aanhoudingen keerden zich een groep van zo’n 50 stappers tegen de politie. Een agent kreeg hierbij een klap of schop tegen zijn hoofd. Ondanks dat er met de wapenstok diverse keren werd geslagen en er met de inzet van een politiehond werd gedreigd, bleven de omstanders de politieagenten belagen. Er werd onder andere met glaswerk en met bierflesjes gegooid.

De twee aangehouden verdachten hadden inmiddels kans gezien om er vandoor te gaan. Tijdens de schermutselingen werd nog wel een 32-jarige inwoner van de gemeente Ferwerderadiel aangehouden voor belediging van een agente. De verdachte werd in een politieauto geplaatst. Omstanders probeerden de deur van de auto te openen. Dit kon worden voorkomen. Pas nadat de agenten een charge hadden uitgevoerd, waarbij werd geslagen met de wapenstok en een politiehond werd ingezet, keerde de rust weer terug in het centrum.

112Fryslan