MARUM Groningen- bij een schietpartij is vanochtend even na zeven uur een 40 jarige inwoner van Marum door een negroïde man doodgeschoten.

Het gaat mogelijk om een afrekening. De schietpartij vond plaats bij de ingang van het zwembad. De schutter is er vandoor gegaan in een paarse auto met gouden letters en een Belgisch kenteken. Het slachtoffer is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Een groot gebied rond het zwembad werd afgezet door de politie. Even voor de schietpartij brandde aan de andere kant van Marum een witte personen auto uit. Hiervoor werd de brandweer van Ureterp gealarmeerd. Of e.e.a. met elkaar te maken heeft wordt nog onderzocht.

De politie zette al snel een burgernetactie in om naar de paarse auto te zoeken. Ook werd een politiehelikopter ingezet. Eerst werd gedacht dan de dader richting Zoutkamp reed. Later kreeg de politie een aantal meldingen dat de auto ook in Friesland was gezien. De zoektocht heeft tot op heden niets opgeleverd.

Het slachtoffer was lid van de plaatselijke motorcrossvereniging en werkte als vertegenwoordiger bij de Noord-Nederlandse Tweewielergroothandel in Drachten.

112Fryslan