Dodelijk ongeval Winsum *update*

WINSUM – Woensdagmorgen is een bestuurder op de Froonackerdyk bij een ernstig ongeval om het leven gekomen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De aanrijding vond plaats tussen een vrachtauto en de personenauto.

De personenauto kwam vanaf de Kleasterwei en heeft waarschijnlijk de vrachtwagen die op de Froonackerdyk reed door laagstaande zon over het hoofd gezien, en heeft de vrachtwagen de auto in de zijkant geraakt en is de auto tientallen meters meegesleept door de vrachtwagen.

De provincialeweg tussen Winsum en Franeker was voor alle verkeer afgesloten vanwege de bergingwerkzaamheden en onderzoek van de politie.

Foto’s Robert – Jan Boonstra

Winsum N384: automobilist omgekomen bij ongeval 

Een 76-jarige automobilist uit Franeker is woensdagmorgen om het leven gekomen bij een ongeval op de Froonackerdyk (N384) bij Winsum. De bestuurder wilde de kruising oversteken en zag daarbij vermoedelijk een vrachtwagen over het hoofd. De 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nij Beets kon, ondanks krachtig remmen, een aanrijding niet meer voorkomen. De vrachtwagen raakte de auto in de flank, waarna de beide voertuigen op het fietspad tot stilstand kwamen. Het slachtoffer uit Franeker overleed op de plaats van het ongeval. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij. Bureau Verkeersongevalanalyse stelt een nader onderzoek in.

Bron: www.politie.nl

112Fryslan