KORNWERDERZAND – Op woensdag 5 oktober omstreeks tien voor zeven in de ochtend vond er een dodelijke aanrijding tussen een tractor en een personenauto plaats. Een 77-jarige automobilist is hierbij om het leven gekomen.

Het ongeluk vond plaats op de parallelweg langs de Afsluitdijk bij Kornwerderzand. De automobilist ging richting Zurich, terwijl de tractor in de richting van Kornwerderzand reed. Door een nog onbekende oorzaak botste de auto frontaal op de tractor. De bestuurder van de auto is ter plaatse overleden. De 26-jarige bestuurder van de tractor, afkomstig uit gemeente Súdwest-Fryslân, bleef ongedeerd.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het incident en wil spreken met eventuele getuigen van de aanrijding. Ook zoekt de politie naar mensen die kort voor het ongeluk de betrokken voertuigen op de parallelweg hebben zien rijden. Het gaat hierbij voornamelijk om automobilisten die vanaf de A7 iets gezien kunnen hebben. De politie verzoekt deze getuigen om contact op te nemen met nummer 0900-8844.

Foto camjomedia.nl

Redactie