LEEUWARDEN – Op de N31 Werpsterhoek vond maandagochtend een dodelijk ongeval plaats waarbij een auto op het spoor belandde.

Rond kwart over vier in de ochtend werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een eenzijdig verkeersongeval op de N31 knooppunt Werpsterhoek komende vanuit de richting Marssum. Ter plaatse bleek een auto met hoge snelheid tegen de vangrail te  zijn gebotst, vervolgens is de auto een paar honderd meter verderop van het talud op het spoor terecht gekomen. De bestuurder werd hierbij uit zijn auto geslingerd en kwam op het viaduct ernaast op de rijbaan terecht.

Ambulance personeel kon al niets meer voor het slachtoffer doen, hij overleed ter plaatse. De traumaheli kwam nog ter plaatse en landde op de weg.

De auto die naast het spoor terecht kwam vloog in brand en is vanaf het viaduct geblust door de brandweer. De ravage door het ongeval is groot. Brokstukken lagen verspreid over drie rijbanen en de vangrail raakte zwaar beschadig op meerder plekken.

De N31 Haak om Leeuwarden richting Werpsterhoek werd afgesloten en zal naar verwachting nog tot 10 uur in de ochtend dicht blijven. De verkeersongevallenanalyse deed ter plaatse onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Treinverkeer tussen Leeuwarden en Heerenveen werd stil gelegd en rond half acht weer opgestart.