JOURE – Bij een ernstig verkeersongeval met meerdere voertuigen op de Rijksweg A7 net voor Joure is maandagochtend een automobilist om het leven gekomen.

Het ongeval gebeurde op de snelweg van Heerenveen richting Joure, 300 meter voor het verkeersplein Joure. Door onbekende oorzaak kwam een busje en meerdere auto’s met elkaar in botsing. Een van de auto’s sloeg hierbij over de kop. De hulpdiensten sloegen groot alarm. Brandweer, ambulance en politie rukten groots uit. Ook de traumahelikopter uit Groningen kwam ter plekke. Bij het ongeval vielen meerdere gewonden, waarvan één persoon is overleden. De slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar ziekenhuizen in de regio.

De A7 werd in zowel de richting van Heerenveen, als Joure afgesloten voor verkeer. Het verkeer werd omgeleid via Oudehaske. De weg richting Heerenveen werd na de hulpverlening weer beschikbaar gesteld. De weg richting Joure bleef tot na de berging afgesloten. Over de toedracht van het ongeval is nog niks bekend. De verkeersongevallen analyse heeft onderzoek gedaan. Berger Hof heeft de voertuigen geborgen.

Video: R. Kiestra
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=AS6ByyqPJyw&feature=youtu.be[/youtube]

112Fryslan