DOKKUM – De politie heeft maandagavond het park aan de Woudweg afgesloten voor publiek.

Rond kwart over negen maandagavond, kwamen de brandweer van Damwoude en Dokkum ter plaatse. Wat er aan de hand was, was op dat moment bij ons nog niet bekend. Omstanders werden rond 22.00 uur allemaal weg gestuurd. In een straal van 200 meter rond de plaats delict werd alles afgezet.

Vermissing
Maandagmiddag werd een 24 jarige vrouw uit Dokkum als vermist opgegeven. De familie is daarna zelf begonnen met een zoektocht naar de 24 jarige vrouw. Een van de familieleden vond de fiets in het park aan de Woudweg in Dokkum. De politie starte meteen een onderzoek hierbij werd gebruik gemaakt van een speurhond en een duikploeg van de brandweer. Uiteindelijk vond een politieagent de vrouw. Het park werd afgesloten en nader onderzocht.

Aanhouding
Maandagavond werd een 24-jarige inwoner van Dokkum aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 24-jarige vrouw.

De man werd overgebracht naar het politiebureau in Leeuwarden waar hij ingesloten werd voor nader onderzoek. Het onderzoek is nu nog in volle gang, hoe laat de wegen weer vrij worden gegeven is nog niet bekend.

Het onderzoek naar de vrouw die maandagmiddag werd gevonden is nog in volle gang. Inmiddels zitter er al 15 rechercheurs op deze zaak. Politiemensen hebben de hele nacht het park bewaakt. Dinsdagmorgen werd dit overgedragen aan beveiligingsbedrijf Schaaf.

Aan het eind van de middag zal het lichaam van de vrouw weg gehaald worden. Er zal woensdagochtend sectie op het lichaam worden verricht.

112Fryslan

})