ZANDHUIZEN – Uit onderzoek is duidelijk geworden dat het echtpaar wat zaterdag levenloos werd aangetroffen omgekomen is door moord en vervolgens zelfmoord.

Agenten vonden de man en vrouw in hun woning, nadat een bezorgd familielid de politie belde, omdat ze geen contact kreeg. De overledenen zijn een 41-jarige man en een 34-jarige vrouw. De politie trof hen rond 11:00 uur aan in de woning. Hun kinderen van 4 en 6 jaar liepen op dat moment buiten rond en zijn door de politie opgevangen en elders ondergebracht.

De dood van het echtpaar aan de IJkenweg in Zandhuizen is een combinatie van moord en zelfdoding. Uit het onderzoek door politie en Openbaar Ministerie is duidelijk geworden dat de 41-jarige man zijn 34-jarige vrouw om het leven heeft gebracht en zichzelf heeft gedood. Relatieproblemen lijken de aanleiding te zijn.

De conclusie over moord danwel doodslag en zelfdoding kan worden getrokken na twee dagen van intensief onderzoek. De politie is dit onderzoek zaterdagmorgen begonnen vanuit het theoretische scenario dat het echtpaar mogelijk door een of meerdere andere personen om het leven zou kunnen zijn gebracht. Gaande het onderzoek kon deze optie, onder andere door het ontbreken van ieder spoor in die richting, worden uitgesloten. Er waren wel voldoende aanwijzingen en bewijzen die het scenario onderschrijven dat de man eerst zijn vrouw heeft gedood en zich het leven heeft benomen. Vermoedelijk is hier een ruzie aan vooraf gegaan. Het doden van de vrouw en de suïcide hebben zich in de nacht van vrijdag op zaterdag voorgedaan. Over de omstandigheden waaronder een en ander is gebeurd wordt vanuit piëteit naar de nabestaanden niets bekend gemaakt.

 

Jelle de Vries