Voorpagina > Dode man aangetroffen in Dokkumer Ee (Update)
2. Gemeente Leeuwarden E.O.

Dode man aangetroffen in Dokkumer Ee (Update)

Dode man aangetroffen in Dokkumer Ee (Update)

LEEUWARDEN – Een voorbijganger ontdekte vrijdagavond omstreeks acht uur een dode man in het water van de Dokkumer Ee.

De politie kwam na de melding met spoed ter plaatse op de Dokkumer Trekweg ter hoogte van de NHL/Stenden hogeschool. Na een kort onderzoek werd er een ruime afzetting gemaakt met politielint. Fietsers en overig verkeer moest tijdelijk omrijden omdat de weg tussen Eebrug en Dekemastraat afgesloten was.

De brandweer werd ingeschakeld om het lichaam te bergen. Duikers hebben het lichaam uit het water gehaald terwijl andere brandweermensen een scherm vasthielden. In een nabijgelegen loods wordt onderzoek gedaan naar de identiteit en doodsoorzaak van de man.

Update: 22:00
De politie meld dat het eerste onderzoek niet op een misdrijf wijst. De schouw van het lichaam gaat verder in het ziekenhuis. Het onderzoek ter plaatse is klaar.

Update 31-08
De politie heeft het onderzoek naar de dood van een man uit Leeuwarden afgerond. Na de schouw in het ziekenhuis werd vastgesteld dat een misdrijf kon worden uitgesloten.

De Leeuwarder werd vrijdagavond levenloos in het water van de Dokkumer Ee in Leeuwarden aangetroffen. Getuigen die in een bootje voeren, zagen het lichaam in het water drijven. Zij waarschuwden de politie. Het lichaam werd met behulp van de brandweer uit het water gehaald.

Video: Robin Kiestra
[zideo]playzideo=6c6f53586f567076=[/zideo]

Over de fotograaf

112Fryslan