NOORDWOLDE – Een woonhuis aan de Oosterseveldweg werd in de nacht van vrijdag op zaterdag volledig door brand verwoest. Zaterdag overdag werd het lichaam van een slachtoffer in de woning aangetroffen.

De brand werd ontdekt door buurtbewoners en was al uitslaand toen de brandweer werd gealarmeerd. De brandweer kon geen contact krijgen met de bewoner van het pand. Het was dan ook niet bekend of de bewoner thuis was toen de brand uitbrak.

De blusploegen van Noordwolde, Vledder en Oldeberkoop werden vlak na middernacht gealarmeerd voor de brandbestrijding. Aangezien de brand uitslaand was, resulteerde dit erin dat de brandweer alleen van buiten de brand op een veilige manier kon bestrijden. De brand was dusdanig heftig dat het pand volledig uitbrandde.

Gedurende de brandbestrijding was niet duidelijk of iemand in de woning aanwezig was. Nadat de brand onder controle was en met behulp van een kraan een deel van de gevel was neergehaald, werd een zoektocht in de woning gestart. Dit had niet het gewenste resultaat. Vanwege de hitte, de instabiele situatie van het bouwwerk en de veiligheid van de hulpverleners werd de zoektocht in de woning in de vroege ochtend n het woonhuis gestaakt. Nadat de brandweer het nablussen voltooide is het verwoeste huis overgedragen aan de politie.

De politie trof aan het begin van de middag een lichaam aan in de woning. Het betreft vermoedelijk het lichaam van de 83-jarige bewoner.

https://twitter.com/henkdiever/status/695755356975276032/photo/1

Video Henk Diever