DONKERBROEK – Bij een ongeval op de Provinciale Weg – N381 tussen Donkerbroek en Oosterwolde is zondagmorgen 1 persoon om het leven gekomen. Verder zijn nog twee personen ernstig gewond geraakt.

Door nog een onbekende oorzaak raakte de twee auto’s rond tien uur met elkaar in botsing.  Drie ambulances en de traumahelikopter kwam ter plaatse om de gewonden te stabiliseren. Voor de bestuurder van de blauwe auto kwam de hulp te laat. De brandweer van Oosterwolde en Appelscha kwamen ter plaatse om de slachtoffers uit hun benarde positie te bevrijden. De bestuurder van de grijze auto en de bijrijder van de blauwe auto zijn met ernstige verwondingen overgebracht naar het UMC Groningen

De verkeersongevallenanalyse heeft een uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De N381 is nog tot ongeveer twee uur afgesloten geweest.

Update: Een 52 jarige man uit Hoogeveen is bij het ongeval om het leven gekomen. Zijn vrouw is zwaar gewond geraakt.  Het ongeluk gebeurde net over de brug over de Tjonger.  Uit het eerste onderzoek is gebleken dat twee auto’s frontaal met elkaar in botsing zijn gekomen. De 30-jarige bestuurder verloor in een bocht de controle over het stuur. Hij kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste op de auto van het echtpaar uit Hoogeveen.

112 Fryslân