WOMMELS – Bij een ongeval op het kruispunt tussen de Westergoawei en de Hottingawei is donderdagmiddag een dodelijk slachtoffer gevallen. Twee andere personen raakten zwaar gewond. Eén vrouw liep nekletsel op.

Rond 14:50 uur wilde een auto met daarin drie personen het kruispunt oversteken. De bestuurder verleende geen voorrang aan een personenbusje die uit de richting van Leeuwarden kwam. Een forse aanrijding was het gevolg waarbij de personenauto volledig in de flank werd geraakt. Het busje liep enkel lichte schade op aan de voorkant van het voertuig.

De twee inzittenden van het bestelbusje kwamen met de schrik vrij. Wel werd later de vrouw met onder meer nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Brandweerlieden hebben uit de personenauto twee personen bevrijd. Zij zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Voor de derde inzittende kwam hulp helaas te laat, het slachtoffer overleed op de plaats van het ongeval.

De Verkeersongevallen Analyse heeft het ongeluk in kaart gebracht en doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Tijdens het incident leidde de politie het verkeer naar Bolsward om via de oude rijksweg. Rond 17:00 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Update 19:50 uur
Het dodelijke slachtoffer in de personenauto betreft een vrouw van 81 uit de gemeente Littenseradiel. De bestuurder van de personenauto raakte zwaargewond en is een 82-jarige man uit Littenseradiel. In diezelfde auto raakte nog een inzittende zwaar gewond, hiervan is de identiteit nog onbekend. Het personenbusje werd bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Menaldum. Zij is, samen met een andere 28-jarige vrouw uit Menaldum, overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

112Fryslan