Dode en gewonden bij zeer ernstig ongeval [update]

JORWERT – Bij een zwaar ongeval in het buurtschap Fûns is vrijdagavond één 18-jarige persoon om het leven gekomen. Minstens drie anderen raakten gewond.

Dit gebeurde rond 21:30 uur op een doodlopende weg naar het buurtschap. Getuigen zagen een voertuig met hoge snelheid langsrijden die vervolgens in de berm belandde en op de kop tot stilstand kwam. In het voertuig zaten meerdere jonge personen.

Een 18-jarige inzittende van de auto overleed ter plaatse. Drie andere personen, in de leeftijd van 15 en 16, werden door het ambulancepersoneel en personeel van het traumateam behandeld. Zij werden later overgebracht naar het ziekenhuis. Brandweerlieden en politieagenten hebben in de omliggende weilanden en tuinen nog gezocht naar eventuele andere slachtoffers of sporen, maar hier werd niets aangetroffen.

De Verkeersongevallen Analyse doet een onderzoek naar de toedracht van het ongeval. In de loop van zaterdag wordt hierover meer bekend.

Update 8:47 uur
De politie heeft vanochtend verklaard gisteravond enige tijd op zoek te zijn geweest naar de bestuurder van de auto. Dit zou volgens persvoorlichter Ramona Venema vermoedelijk gaan om een 16-jarige jongen. Hij werd later op de avond thuis aangetroffen en is uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis.

Onderzoek moet uitwijzen wat er heeft plaatsgevonden.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan