WATEREN – Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Appelschaseweg is zondag een jongen om het leven gekomen, drie inzittenden raakten gewond waarvan één ernstig.

De jongen die om het leven kwam is 18 jaar, afkomstig uit Smilde. De drie gewonden komen uit Appelscha. Een meisje is met ernstige verwonding naar het ziekenhuis in Groningen gebracht, een jongen is in kritieke toestand opgenomen in hetzelfde ziekenhuis. Een derde slachtoffer is naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht.

Het ongeval gebeurde op de Appelschaseweg in het Drentse Wateren net over de provinciegrens met Friesland. De auto raakte in een bocht van de weg en kwam half in de sloot, tegen een boom tot stilstand. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Voor de hulpverlening kwamen de brandweerkorpsen van Appelscha en Vledder ter plaatse, evenals een vijftal ambulances. Ook de traumaheli uit Groningen kwam met het traumateam ter plaatse.

Foto’s met dank aan Regioappelscha – Kijk voor meer foto’s op [url=http://www.regioappelscha.nl/]www.regioappelscha.nl[/url]

112Fryslan