HARKEMA – Vrijdagnacht heeft er een schietpartij plaatsgevonden in Harkema en Kootstertille.

HARKEMA – Vrijdagnacht heeft er een schietpartij plaatsgevonden in Harkema en Kootstertille. Bij het incident in Harkema raakten een 37-jarige vrouw en een 43-jarige man ernstig gewond. Een 36-jarige vrouw werd dodelijk getroffen in Kootstertille. Net na twaalf uur kwam er melding binnen bij de alarmcentrale dat er een schietincident had plaatsgevonden op de Nijwei in Harkema. In die woning werd door de politie een man en vrouw aangetroffen, beide ernstig gewond door schotwonden. Ook was een raam van de woning gesneuveld. Volgens getuigen waren er tenminste drie schoten gelost en ging de dader er vandoor in een grijs busje. Het mannelijke slachtoffer is in kritieke toestand overgebracht naar het UMCG in Groningen. De vrouw is gewond overgebracht naar het MCL in Leeuwarden.

Een half uur na het eerste schietincident sloeg dezelfde dader ook toe op de Seine in Kootstertille. Daar zijn in een woning zeker zeven schoten gelost waarbij een 36-jarige vrouw dodelijk werd getroffen. De politie was snel ter plaatse met meerdere voertuigen.

De technische recherche van politie Fryslan heeft een grootschalig onderzoek ingesteld, waarbij ook de hulp van brandweer Drogeham werd ingeroepen. Later in de nacht rond 4.30 uur is een 43-jarige inwoner uit Harkema aangehouden in het Duitse Bunde op verdenking van beide schietincidenten. De politie heeft meteen 20 man op de zaak gezet. De technische recherche van politie Fryslân heeft op beide plaatsen delict sporenonderzoek gedaan. De verdacht zit voorlopig vast in Duitsland. Het motief zou mogelijk in de relatiesfeer liggen.

 © Foto’s: Jan Beets   www.radionof.nl

112Fryslan

})