HOLWERD – Bij een eenzijdig ongeval op de N357 is donderdagavond een 24-jarige man om het leven gekomen, de andere inzittende, een 23-jarige man, raakte ernstig gewond.

Brandweer, ambulance en politie werden rond zeven uur opgeroepen voor een voertuig te water aan de Bjimsterwei. Meerdere ambulances, politie-eenheden en de brandweer gingen met spoed ter plaatse. De hulpdiensten troffen een auto aan die op de kop in de sloot lag langs de Ljouwerterdyk – N357. Vanuit Leeuwarden waren duikers en een hulpverleningsvoertuig met kraan ter plaatse gekomen. De auto werd uit de sloot gehaald en de inzittenden zijn bevrijd door de brandweer.

Vanwege de ernst van de situatie, kwam ook de traumahelikopter uit Eelde ter plaatse. Voor één van de twee slachtoffers mocht de hulp niet meer baten, hij overleed ter plaatse. Een tweede inzittende is door het medisch personeel gestabiliseerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De Ljouwerterdyk richting Holwerd werd door de politie afgesloten vanwege de inzet van de hulpdiensten en ongevalsonderzoek. De verkeersongevallenanalyse van de politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

redactie nw