OLDEOUWER – Bij een zeer ernstig ongeval tussen twee vrachtwagens en zes auto’s zijn vrijdagmiddag vier personen gewond geraakt en is één persoon overleden.

De eerste melding van het ongeval kwam net voor drie uur binnen. Al snel bleek dat er meerdere auto’s en twee vrachtwagens bij het ongeval betrokken waren en dat er brand was uitgebroken. De meldkamer schaalde daarom heel snel op naar grote en later zeer grote hulpverlening. Ook werd er opgeschaald naar grip-1. Meerdere brandweervoertuigen, ambulances, politie en de traumahelikopter werden naar de A6 gestuurd.

Bij aankomst van de eerste voertuigen stond één van de vrachtwagens volledig in brand. Hierop werd ook nog een schuimblusvoertuig gealarmeerd. Eén van de vrachtwagens waarin de brand ontstond, was van een bedrijf gespecialiseerd in gevaarlijke stoffen. Volgens de politie zaten er op dat moment geen gevaarlijke stoffen in de vrachtwagen.

Op dit moment is bekend dat er drie personen gewond zijn geraakt en naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Eén persoon is helaas overleden, zo meldt de politie.

Door het ongeval ontstond er een flinke file. De A6 werd tussen knooppunt Joure en afslag Sint Nicolaasga volledig afgesloten voor het verkeer. Verkeer kan omrijden via de A50, A28 en A32.

Rond half zes in de middag mocht verkeer vanuit Joure weer over één baan van de A6. Omdat er opnieuw geasfalteerd moet worden blijft de A6 richting Joure nog tot zaterdagochtend dicht.

Foto’s: Richard de Boer & Lammert Homma

Redactie