HEERENVEEN – Bij een uitslaande brand in een woning aan de Van Dekemalaan is donderdagmiddag een persoon om het leven gekomen.

Om 16:20 werd de brandweer van Heerenveen gealarmeerd voor een woningbrand. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de ramen weg. Daarom werd al zeer snel opgeschaald naar een middelbrand. Omdat er nog een persoon aanwezig was in de woning kwamen ook twee ambulances en de OvD-G ter plaatse. Tot in de verre omtrek waren zwarte rookwolken te zien.

Tijdens het nablussen vond de brandweer het stoffelijk overschot van mogelijk de bewoner. Zowel buurtbewoners als de brandweer hebben geprobeerd de woning te betreden, maar dat was door de grote brand niet mogelijk. Ook zouden er twee honden zijn omgekomen bij de brand.

Een naastgelegen woning liep door de brand veel rook- en waterschade op. Door de brand onstond er ook een groot gat in het dak van deze woning. De bewoners van dit pand worden elders opgevangen. De straat werd tijdens de brand door de politie afgesloten. De gemeente Heerenveen regelde onder andere hekwerk.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. De technische recherche stelt een nader sporenonderzoek in.

Foto’s [url=http://www.kazernesheerenveen.nl/]Keimpe[/url]

112Fryslan