VLIELAND – Op zondag 23 april omstreeks tien voor elf is er een grote zoekactie naar een omgeslagen Engelse zeilboot gestart, nadat er een melding binnenkwam vanaf strand de Vliehors.

Vlak na de start van de zoekactie werd er al een persoon uit het water gehaald. Deze persoon werd direct overgebracht naar de vaste wal voor reanimatie, de hulp kwam echter te laat. Reddingsboten van Vlieland, Texel en Terschelling werden ingezet. Vanuit de lucht werd er ondersteuning gegeven door de SAR-helikopter en het KW-patrouille vliegtuig. Volgens de eerste informatie zouden er drie opvarenden aan boord zijn van de omgeslagen zeilboot.

Het Marine duikteam werd opgeroepen om de binnenkant van het schip te onderzoeken en is rond twee uur naar de locatie van het schip vertrokken. Dat onderzoek heeft uitgewezen, dat er uiteindelijk een persoon met Poolse nationaliteit aan boord bevond. De Poolse instanties werden hiervoor benaderd. De eenheden ter plaatse konden retour.

Onderzoek naar de oorzaak en het wrak zal worden opgepakt door de politie in coördinatie met de GMK(Meldkamer) Noord-Holland Noord.

Redactie