SINT NICOLAASGA – In de nacht van woensdag op donderdag is een bewoner omgekomen bij een brand in het monumentale pand Wilhelminaoord waar een woonzorgcentrum in is gevestigd.

Even voor 11 uur woensdag avond ging in een van de appartementen van Wilhelminaoord het brandalarm af, hierop is het aanwezige personeelslid gaan kijken wat er aan de hand was. Eenmaal in het appartement aangekomen bleek dit al vol rook te staan. Hierop is meteen alarm geslagen, en is de brandweer van Sint Nicolaasga ter plaatse gekomen. Omdat in het pand een zorgcentrum is gevestigd, is meteen opgeschaald naar middelbrand, waardoor ook omliggende korpsen zijn opgeroepen alsmede diverse ambulances. Al vrij snel na de eerste melding is opgeschaald naar GRIP 1 en grote brand, waardoor nog meer eenheden ter plaatse zijn gekomen waaronder de traumaheli.

26 bewoners van het pand zijn geëvacueerd door hulpverleners en opgevangen in een nabijgelegen schuur. Of zij deze nacht nog terug mochten is bij ons niet bekend.

Het personeelslid wat de brand heeft ontdekt is naar het ziekenhuis gebracht in verband met het inademen van rook. Voor de bewoner van het appartement kwam alle hulp te laat. De technische recherche gaat onderzoek doen naar het ontstaan van de brand.

Lammert Homma