GARYP – Op de Siegerswâld heeft maandagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden waarbij een 17 jarige jongen is overleden en een andere jongen van 18 jaar zwaar gewond raakte.

Rond twintig voor elf werd de brandweer uit Oudega, meerdere ambulances en politie opgeroepen voor het ongeval. Niet veel later werden de hv kraan uit Leeuwarden en brandweer Burgum voor extra assistentie opgeroepen en werd er opgeschaald naar middel hulpverlening. Omdat het om een ernstige situatie ging, kwam ook de traumaheli met het mobiel medisch team(MMT) ter plaatse.

Een auto met twee inzittenden was bij een eenzijdig ongeval tegen een boom gebotst. Brandweer Oudega die als een van eerste hulpdiensten ter plaatse was, is direct begonnen met reanimeren van een van de slachtoffers. De slachtoffers zijn behandeld door ambulancepersoneel en een arts van het MMT. Één van de slachtoffers(18) is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Voor de 17 jarige mocht de hulp niet meer baten, hij overleed ter plaatse.

Over de toedracht van het ongeval is nog niets bekend. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. De slachtoffers van 17 en 18 jaar komen beide uit de gemeente Smallingerland.

Hendrik Dijkstra

})