FRYSLAN – Op diverse plaatsen in de provincie is donderdag schade ontstaan door de storm die over het land trok.

In Leeuwarden op de Willemskade was een van de eerste stormschades waar de brandweer voor in actie moest komen. Van een zonnescherm was het touwtje geknapt, door de harde wind dreigde het zonnescherm te vallen. Met een hoogwerker heeft de brandweer de situatie weer veilig gemaakt.

In Burgum kwam een boom op een woning terecht: Boom valt op woning Burgum

In Heerenveen raakte een gevelplaat los aan de zijkant van een flat. De brandweer heeft de situatie bekeken maar kon weinig doen. Het was niet verstandig om met de hoogwerker de lucht in te gaan en de situatie leverde geen gevaar op. Later zal er weer naar de situatie gekeken worden.

In Boijl is de Berkhofweg afgesloten omdat er enkele op de weg terecht waren gekomen. De verwachting is dat er nog meer bomen zullen omwaaien vanuit het bos. Staatsbosbeheer zal donderdag en vrijdag de gesneuvelde bomen opruimen. De weg blijft daarom tot en met vrijdag dicht.

In Eastermar was een grote oude boom omgewaaid dit gebeurde op de Elte Martens Beimastrjitte midden in het dorp. De brandweer van Drogeham is ter plaatse gekomen en heeft de boom groten deels in stukken gezaagd. De rest van de boom zal door derden worden verwijderd. De brandweer heeft voor de veiligheid de plek nog afgezet met lint.

 

Pronews