FRYSLAN – Door gladheid gebeurden er donderdag vele ongevallen waarbij auto’s botsten en ook raakten er verschillende voertuigen te water.

Bij een aantal ongevallen moest de brandweer er aan te pas komen om hulp te verlenen. Zo moesten korpsen Balk en Koudum naar de Sudergoawei – N359 Rijs voor een aanrijding tussen een bestelbusje en een auto. Omdat beiden langzaam gereden hadden viel alles erg mee, de brandweer heeft kort hulp verleend en verkeer geregeld. Niemand raakte gewond.

Ook op de A7 bij Schraard moest de brandweer in actie gekomen, hier waren circa drie auto’s te water geraakt. De brandweer hielp een persoon uit zijn te water geraakte auto. Ook in Scharnegoutum raakte ook een auto te water en kwamen de hulpdiensten ter plaatse voor assistentie.

Rond 12:00 werd er een traumaheli gealarmeerd voor een incident in Menaldum. Op de Rypsterdyk was een fietser in aanrijding gekomen met een auto. De fietser is met onbekende verwondingen naar het MCL gebracht.

Op de Rolpaal in Haulerwijk raakte een man met zijn auto van de weg af en kwam op de kop in de sloot terecht. De man kon op eigen kracht uit de auto komen en raakte niet gewond. Op de Mounewei in Damwald kwam een fietser lelijk ten val door het spiegel gladde wegdek. De fietser is per ambulance naar het MCL gebracht.

Komende nacht en morgenochtend wordt er weer veel sneeuwval verwacht. Er kunnen meerdere centimeters vallen lokaal! Hou ons twitteraccount in de gaten voor de laatste updates.

Foto’s: Stefan Postema (A7)

112Fryslan