GAASTERLAND – In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er op liefst vier verschillende plaatsen natuurbranden geweest. De politie houdt er rekening mee dat de branden zijn aangestoken.

De eerste brandmelding kwam rond middernacht bij de meldkamer binnen. Aan de Murnserdyk in Mirns stond over een lengte van vijftien meter de berm in brand. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Vlak na deze melding kwam een tweede melding bij de meldkamer binnen. Op het Heidepaed in Oudemirdum waren meerdere brandhaarden in het bos, vlak naast een camping. Ook hier had de brandweer het vuur snel onder controle.

Een half uur later kwam er wederom een melding binnen. Dit keer stond op de Bokkeleane in Harich een stuk berm in de brand. Ook dit werd door de brandweer geblust. Tot slot was er brand op de Waldwei in Elahuizen. Hier stonden twee bulten met kuil in de brand. De brandweer is lange tijd bezig geweest om deze brand uit te krijgen.

Getuigenoproep
Was je tussen half twaalf en kwart over twaalf in de buurt van deze locaties en heb je iets verdachts gezien, heb je wellicht dashcambeelden of heb je met de kennis van nu mogelijk één van de brandstichtingen gezien? Dan vraagt de politie om contact op te nemen op 0900-8844 (onder vermelding van kenmerk 2018196731). Anoniem bellen kan ook op 0800-7000.

Jan Droogsma