VLEDDER – Een woonboerderij voor senioren is zaterdagavond door brand grotendeels verwoest.

Buren ontdekten de brand aan De Hoek en haalden enkele bewoners naar buiten. Vanwege de rieten kap breidde het vuur zich snel uit. De brandweer ontving de melding om 19:09 waarna de brandweerkorpsen van Vledder en Noordwolde werden gealarmeerd. De politie kwam eveneens ter plaatse en assisteerde bij het evacueren van de rest van de voornamelijk oudere bewoners waarna ze werden opgevangen bij de overburen.

Er werd al snel opgeschaald naar “Zeer grote brand Grip 1” waarna er assistentie kwam van de korpsen van Havelte, Assen, Noordwijk, Steenwijk, Hoogeveen, Meppel en Oldemarkt. Een ambulance stond stand-by in de buurt van het brandadres maar hoefde niet ingezet te worden. Meetploegen van brandweer Ruinen en Hoogeveen voeren metingen uit naar eventuele schadelijke stoffen.

Er raakte niemand gewond, wel raakten zeker zes bewoners dakloos. Water voor het blussen werd uit de Vledder Aa via een kilometerslange slang aangevoerd. Tevens werden er waterwagens ingezet. De politie sloot diverse straten af met linten. Autoverkeer werd ter plekke omgeleid.

Video : E. Brandsma
[youtube]youtube.com/watch?v=lTGxeFE0rPQ[/youtube]

112Fryslan