Diverse bedrijfsinbraken in Fryslân

Fryslân – Tussen zondag en maandag is er bij 4 bedrijfen ingebroken. Ook bij een school werd dinsdag rond 2:30 ingebroken.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Heerenveen: inbraak bedrijf De politie onderzoekt de diefstal van een auto bij een bedrijf aan De Kuinder. Tussen zondag 18.00 uur en maandag 08.00 uur werd daar een zwarte Volkswagen Touran weggenomen met het kenteken 93-PP-FK. Een 27-jarige inwoner van Joure deed namens het bedrijf aangifte.

Langweer: inbraak bedrijf De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een bedrijf aan het Lyts Dykje. Tussen zondag 10.45 en 13.30 uur werd een gat gemaakt in het dak van het bedrijf. Vervolgens werden uit een kantoorgedeelte drie computers weggenomen. Een 50-jarige inwoner van Nes (B.) deed aangifte namens het gedupeerde bedrijf. Omdat de inbraak op klaarlichte dag gebeurde zijn er wellicht mensen getuige geweest van de inbraak. Zij worden verzocht zich via tel.nr. 0900 8844 bij de politie te melden.

Beetsterzwaag: inbraak bedrijf De politie onderzoekt de inbraak in een bedrijf aan de Van Harinxmaweg. Men kwam tussen zondag 15.30 uur en maandag 08.30 uur het pand binnen door een raam te forceren. Vervolgens werd met geweld een kluis van de muur losgebroken en in zijn geheel meegenomen. In de kluis lag een bedrag van enkele duizenden euro’s. Een 43-jarige inwoner van Beetsterzwaag deed aangifte.

Wouterswoude: bedrijfsinbraak De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een bedrijf aan de Broeklaan. Tussen zondag 16.15 uur en maandag 07.00 uur werd vanaf het bedrijfsterrein, nadat het toegangshek was geforceerd, onder meer 1000 liter gasolie uit een tank gepompt. Ook werd uit een container een hoeveelheid gereedschap en apparatuur weggenomen, waaronder een hogedrukreiniger. Een 52-jarige inwoner van Twijzelerheide deed namens het bedrijf aangifte.

Gorredijk: inbraak school De politie heeft dinsdag rond 02.30 uur tevergeefs gezocht naar inbrekers in een school aan de Hendrik Ringenoldusstraat. Een omwonende had gemeld dat er zich bij het pand een aantal verdachte personen ophielden en dat hij glasgerinkel had gehoord. De politie kwam snel op de melding af en doorzocht met een hond de school, doch er werd niemand meer aangetroffen. Voor zover nu bekend zijn uit de school onder meer twee beeldschermen weggenomen. Men kwam het pand binnen door een raam te vernielen. 

112Fryslan