Dinsdag 9 oktober

Politieberichten van dinsdag 9 oktober

Publiciteitscampagne in moordonderzoek

OOSTERWOLDE – In het onderzoek naar de dood van de 67-jarige Marijke Heijltjes vraagt de politie het publiek om informatie om deze zaak op te kunnen lossen. Omdat het nog steeds niet bekend is wat mevrouw Heijltjes de laatste dag van haar leven heeft gedaan of met wie zij contact heeft gehad, start de politie dinsdag 9 oktober een publiciteitcampagne.

In Oosterwolde worden in publieke ruimtes posters opgehangen met o.a. een afbeelding van het slachtoffer en haar auto. Met deze auto is zij op dinsdag 11 september na 15.00 uur het dorp ingereden en heeft de stichting Phusis aan de Brink bezocht. De politie wil graag in contact komen met mensen die mevrouw Heijltjes of haar auto daar toen hebben gezien.
Op de opsporingssite van de Friese politie [url]www.dadergezocht.nl[/url] wordt het politieonderzoek omschreven. Ook is er een kort reconstructiefilmpje gemaakt over de route die zij altijd reed.

Op dinsdag 9 oktober om 11.00 uur wordt de eerste poster opgehangen in het gemeentehuis in Oosterwolde.

Verdachten aangehouden voor bedreiging en belediging

LEEUWARDEN- De politie heeft maandagmiddag rond 13.00 uur een 22-jarige vrouw en een 17-jarige man, beide inwoners van Leeuwarden, aangehouden op verdenking van diefstal, bedreiging en belediging. De man en vrouw worden ervan verdacht vorige week een paar schoenen te hebben gestolen in een schoenenwinkel aan het winkelcentrum De Centrale. Toen de beide verdachten vandaag weer in de winkel aanwezig waren, werden zij door het winkelpersoneel herkend en aangehouden. De gewaarschuwde politieagenten namen de beide verdachten van het personeel over waarbij zij door de man werden bedreigd en beledigd. Tijdens de aanhouding verzette hij zich hevig. Beide verdachten werden voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en aldaar ingesloten. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. Een 30-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Viskar gestolen

AUGUSTINUSGA- De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een viskar, die stond geparkeerd op de Siccamawei. De kar, een zogenaamde schamelwagen van 5 meter lengte, wit van kleur met aan de onderzijde een blauwe baan met als opdruk “Vishandel” en een afbeelding van een orca, werd in de nacht van zondag 7 op maandag 8 oktober weggenomen. Een 66-jarige inwoner Augustinusga deed aangifte.

Bedrijfsinbraak

HARLINGEN – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een bedrijf aan de Groen van Prinsterenstraat. Hier werd in de nacht van maandag op dinsdag rond 02.30 uur ingebroken. De dader had met een raam met een steen kapot gegooid en was naar binnen geklommen. Het bedrijf is doorzocht maar het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Inbraak woning

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Harlingerstraatweg. Hier werd maandag ingebroken. De dader had aan de achterzijde van de woning een raam geforceerd en was naar binnengeklommen. De woning is doorzocht en als buit zijn o.a. geld en elektronica gestolen.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan