Politieberichten van maandag 8 maart 07.00 uur tot dinsdag 9 maart 07.00.

Joure: zes crossmotoren en auto gestolen bij inbraak
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Tolhuswei. In de nacht van zondag op maandag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Eenmaal binnen werden zes crossmotoren weggenomen. Eén van de motoren werd maandagochtend terug gevonden op een parkeerterrein van een bedrijf elders in de straat. Ook werd een zwarte Seat Leon met kenteken 43-SR-BL gestolen. De stond voor het betreffende bedrijf geparkeerd. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 41-jarige inwoner van Joure aangifte.

Heerenveen: getuigen gezocht van inbraak in winkel
De politie zoekt getuigen van een inbraak in een kledingwinkel aan de Dracht. In de nacht van zondag op maandag kwam van via de achterzijde van een winkel aan het Bassin binnen. Er werd een deur geforceerd en vervolgens werd een gat in muur gemaakt om zo in de betreffende winkel te kunnen komen. Eenmaal binnen werd er een grote partij kleding gestolen. Meerdere benadeelden deden aangifte. De politie komt graat in contact met getuigen van deze inbraak. Hebt u in de nacht van zondag op maandag iets gezien in of rondom het Bassin? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Ook komt de politie graag met u in contact als u anderszins informatie heeft over deze inbraak.

Heerenveen: diefstal auto
De politie onderzoekt de diefstal van een blauwe Opel Astra sedan c1 met kenteken FX-LS-76. De auto werd tussen zaterdagmiddag en maandagochtend gestolen vanaf een parkeerplaats aan het Zetveld. De 62-jarige eigenaresse uit Heerenveen deed aangifte.

Leeuwarden: Burgernetactie na inbraak in woning
De politie heeft maandagmiddag samen met 476 deelnemers van Burgernet uitgekeken naar een inbreker. Maandag aan het begin van de middag werd er vanuit een woning aan de Jozef Israelsstraat een laptop gestolen. Een getuige kon een goede omschrijving van de inbreker geven en daarom werd er een Burgernetactie gestart. De politie keek samen met 476 deelnemers uit naar de inbreker. Eén deelnemer belde met informatie. Ondanks een grote zoektocht werd de inbreker niet meer aangetroffen. De eigenaresse van de laptop moet nog aangifte doen.

Leeuwarden: aantreffen hennepkwekerij
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan het Fennenplein. Rond 01.00 uur werd er bij de politie een melding ontvangen dat er in dit pand ingebroken werd. De terplaatse gekomen agenten zagen dat er een ruit van de woning vernield was en dat inbraaksporen te zien waren aan de deur en kozijn van de woning. De inbreker(s) werd(en) niet meer aangetroffen, maar wel ontdekten de agenten in de woonkamer een weedkwekerij. De gewaarschuwde medewerkers van een energiebedrijf constateerden dat de stroom illegaal afgetapt werd. De stroom afgesloten en de meter verwijderd. De hennepkwekerij is door de Omrin opgeruimd.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Terschelling: aanhouding baldadige mannen
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee inwoners van Terschelling van 20 en 21 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van een autoruit. Rond 01.45 uur werd er bij de politie een melding ontvangen dat twee mannen een autoruit kapot hadden geslagen van een bedrijfsauto die geparkeerd stond in de Torenstraat. De eigenaar hoorde lawaai op straat en toen hij naar buiten keek, zag hij twee mannen waar van er één met een stuk hout zijn auto vernielde. Door surveillerende agenten werd in de omgeving een onderzoek in gesteld en aan de hand van het opgegeven signalement kon één van de verdachten in De Ruijterstraat aan worden gehouden. Deze verdachte werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Rond 03.00 uur meldde de tweede verdachte zich vrijwillig bij de politie. Ook hij is aangehouden. Beide zijn ingesloten in het politiebureau.

Heerenveen: politie houdt bromfietsdieven aan
De politie heeft maandag rond 22.30 uur op de Stationsweg twee inwoners van Harlingen van 19 en 21 jaar aangehouden op verdenking van de diefstal van een bromfiets. Een surveillerende agent trof onder het viaduct van de A7 de twee personen en de bromfiets aan. Na een ingestelde controle bleek dat de bromfiets eerder die dag in Harlingen was gestolen. De beide mannen zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. De bromfiets werd in beslag genomen.

Stiens: snelheidsovertredingen op klachtlocatie
De politie heeft maandag tussen 08.00 uur en 15.30 uur een radarsnelheidscontrole gehouden op twee klachtlocaties in de gemeenten Menaldumadeel en Leeuwarderadeel. Maandagmorgen werden op de Wythusterwei in Stiens 562 voertuigen gecontroleerd. Er werden 40 overtredingen waargenomen waarvan de snelste automobilist 85 kilometer per uur reed, daar waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Bij Marssum op de Ljouwerterdyk werden 628 voertuigen gecontroleerd. 61 automobilisten reden te snel waarvan één 121 kilometer per uur reed, daar waar 80 kilometer per uur is toegestaan. De politie controleert regelmatig op locaties waarvan door buurtbewoners wordt aangegeven dat er te snel wordt gereden. Hierdoor ontstaan er gevaarlijke situaties voor buurtbewoners.

Grou: containerbrand naast woning
De politie onderzoekt een containerbrand die in de nacht van maandag op dinsdag plaatsvond in de mr. Pieter Jelles Troelstrawei. De container is vermoedelijk opzettelijk in brand gestoken. De brandweer had de situatie snel onder controle waardoor erger kon worden voorkomen. De container stond tegen een houten schutting aan. Deze schutting grensde tegen de gevel van de woning aan. Onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op. De eigenaar van de woning deed aangifte.

Oosterwolde: aanhouding na aantreffen henneptoppen
De politie heeft maandagmiddag in een woning aan deYbenhaer een 22-jarige man uit Oosterwolde aangehouden. Op de zolder van de woning van de man vonden de agenten een grote zak met daar in henneptoppen. Daarnaast werden er goederen aangetroffen waarmee de hennep kan worden versneden en verpakt. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd er tegen de man proces-verbaal opgemaakt. Vervolgens mocht hij het bureau verlaten. De hennep met toebehoren werd in beslag genomen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan