Dinsdag 9 februari

Politieberichten van tot maandag 8 februari 07.00 uur tot dinsdag 9 februari 07.00 uur.

Akkrum: getuigen fietsenvernieling gezocht
De politie is op zoek naar getuigen die duidelijkheid kunnen geven over de vernieling van veertig fietsen bij het station in de nacht van vrijdag op zaterdag. Een getuige meldde om 00.45 uur bij de politie dat twee personen bij het station fietsen aan het vernielen waren. Ter plaatse troffen agenten niemand meer aan, maar zagen ze wel veertig vernielde fietsen waarvan een groot deel met een slag in het wiel. De politie roept getuigen op die bijzonderheden hebben gezien om zich via 0900-8844 te melden. Voor dat doel kan men ook via telefoonnummer 0800 – 7000 contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem.

Drachtstercompagnie: op rotonde rechtdoor
De politie heeft maandagavond om half elf een aanrijding behandeld op de rotonde op De Scheiding en Folgersterloane in Drachtstercompagnie. Komende uit noordelijke richting reed een 24-jarige man uit Grootegast op de rotonde rechtdoor. Hij reed hierbij tegen een verkeersbord, een straatnaambord en een lantarenpaal. Zelf bleef hij bij het ongeval ongedeerd. De man bleek alcohol te hebben gedronken en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij op de alcohol analyseapparatuur 990 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Leeuwarden: twee mannen aangehouden na schietincident
De politie heeft maandagmiddag rond vier uur in de Cederstraat in Leeuwarden twee Leeuwarders van 40 en 43 jaar aangehouden. Rond kwart voor vier meldde een 44-jarige inwoner uit Leeuwarder dat hij was beschoten bij zijn bedrijf aan de Adonisweg in Leeuwarden. Hierbij vielen geen gewonden. Door de aangever en getuigen werd gezien dat de schoten werden afgevoerd uit een voorbijrijdende auto van een hun bekende Leeuwarder. De politie werd gewaarschuwd en de agenten stelden een onderzoek in. De verdachte, de 43-jarige Leeuwarder, kon later die middag worden aangehouden in zijn woning aan de Cederstraat. In de woning werd ook een andere man aangetroffen, die ook werd aangehouden. Wat de aanleiding van het schietincident is, wordt momenteel onderzocht. De twee mannen zitten nog steeds vast op het politiebureau.

Leeuwarden: verkeerscontrole
De politie heeft maandagavond op verschillende plaatsen in Leeuwarden verkeerscontroles gehouden. Op de Aldlansdyk werd een snelheidcontrole gehouden. Vijf bestuurders reden te snel, de snelste reed 83 km/u. Verder kreeg een bestuurden een bekeuring in verband met getinte autoruiten, een bestuurder een bekeuring voor het negeren van het rode verkeerslicht. Een bestuurder van een bromfiets en een motor bleken niet over een geldig rijbewijs te beschikken. Een bestuurder kreeg een bekeuring voor het niets handsfree bellen in zijn auto.

Harlingen: buurtagenten waarschuwen winkeliers
Naar aanleiding van een mogelijke overvalpoging, vorige week dinsdag 2 februari aan de Klipperstraat in Harlingen, zijn de buurtagenten bij de supermarkten langs geweest. De buurtagenten hebben de bedrijfsleiders geïnformeerd over de werkwijze van de daders. Personeelsleden worden er op gewezen goed om zich heen te kijken als ze ’s morgens de supermarkt binnengaan. Een bedrijfsleider waarschuwde vorige week via 1-1-2 de politie toen hij ’s morgens vroeg enkele mannen met bivakmutsen en een mes in de buurt van de personeelsingang van de supermarkt aantrof. Mocht u ’s morgens vroeg iets verdachts zien bij een supermarkt wat kan wijzen op een mogelijke overvalpoging, bel dan direct 1-1-2.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan