Politieberichten van dinsdag 8 mei

Inbrekers mishandelen bewoner

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 20-jarige inwoner aangehouden voor inbraak en mishandeling. Omstreeks 03.00 uur werd een 61-jarige inwoner van Leeuwarden wakker omdat hij gestommel hoorde in de woonkamer van zijn woning in de Curacaostraat. Toen hij polshoogte ging nemen bleek dat er twee in brekers in zijn woning waren. Eén van de in brekers greep de 61-jarige vast maar de Leeuwarder verzette zich hevig en raakte in gevecht met de beide dieven. Hierbij werd de 61-jarige geslagen en raakte hij gewond aan zijn hoofd en hand. Op een gegeven moment lukte het de 61-jarige om in het trapportaal van de woning te komen en om hulp te schreeuwen. Eén van de inbrekers zag toen kans om via het trapportaal weg te vluchtten. De 20-jarige werd even later achter woning aangetroffen. Hij was vermoedelijk vanaf een balkon naar beneden gesprongen en gewond geraakt. De 20-jarige is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de tweede verdachte.

Kabeldief aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft maandag rond 19.00 uur een 52-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor diefstal van (stroom) kabels. Getuigen zagen de 52-jarige op de Krijn van der Helmstraat bij een opengebroken wegdek waar hij kabels wegnam. Agenten troffen de verdachte aan terwijl hij nog bezig was kabels door te zagen. In de bakfiets die hij bij zich had lag al een stuk kabel wat hij al losgezaagd had. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Diefstal uit boot

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in de diefstal uit een boot die afgemeerd lag in de Prinsentuin. Een 72-jarige inwoner van Reduzum was rond 18.00 uur de stad ingegaan maar toen hij rond 20.00 uur weer bij zijn boot kwam bleek dat er ingebroken was en dat de inbreker(s) o.a. een digitale camera en geld gestolen hadden.

Brand

LEEUWARDEN – De politie heeft maandag rond 12.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een brand in een bedrijfspand aan de Langemarktstraat. De brand was vermoedelijk ontstaan in een ‘vuilperscontainer’. Hierdoor ontstond er een sterke rookontwikkeling in het pand. Een deel van het gebouw is ontruimd en medewerkers van het bedrijf moesten het pand verlaten. De brandweer had het vuur snel onder controle en na de bluswerkzaamheden mocht het personeel weer aan het werk.

Man met luchtbuks

HEERENVEEN – De politie heeft maandag rond 14.30 uur een 33-jarige inwoner van Heerenveen bekeurd omdat hij met een windbuks op de openbare weg aan het schieten was. Getuigen zagen de 33-jarige op een terrein aan de Stadionweg met de windbuks schieten en waarschuwden de politie. Aan de hand van het opgegeven signalement werd de verdachte aangetroffen. Hij bekende dat aan het schieten was geweest. Het wapen is in beslaggenomen en tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: [url]www.politie.nl/Friesland[/url]

112Fryslan