Politieberichten van dinsdag 8 juni.

Scooter gestolen
LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een scooter van het merk Piaggio met het kenteken FX-491-F. De afgesloten scooter werd weggenomen vanaf het voorerf van een woning aan de Schoppershofstraat. Een 26-jarige vrouw deed aangifte.

Politie vordert rijbewijs in
BOARNSTERHIM – De politie heeft in de nacht van maandag 7 juni op dinsdag 8 juni rond 01.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 21 jarige bestuurder van De Veenhoop. Surveillerende agenten zagen op de Waldwei een auto met hoge snelheid rijden. Toen ze achter de auto gingen rijden werd een snelheid van 171 kilometer per uur gemeten waar 100 kilometer per uur toe is gestaan. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Man valt van steiger
LEEUWARDEN – Bij de politie is in de nacht van maandag 7 juni op dinsdag 8 juni rond 04.30 uur een melding binnengekomen dat er een man gewond op straat lag bij de parkeergarage Oldehoven.Ter plaatse gekomen agenten troffen een man aan met een bebloed gezicht. De gewonde man, een 17- jarige inwoner uit Harlingen, was met vrienden op stap geweest en op een steiger geklommen die op het Oldehoofsterkerkhof stond. Toen de Harlinger een hoogte van ongeveer vier meter bereikt had, begon de steiger te ‘rijden’. Het slachtoffer verloor het evenwicht en viel naar beneden. Aangezien de maan klaagde over pijn in zijn heupen en benen, is hij overgebracht naar het MCL in Leeuwarden.

Weed aangetroffen in scooter
DRACHTEN – De politie heeft maandag rond 20.30 uur een 17-jarige jongen uit Drachten aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Via 1-1-2 werd bij de politie een melding ontvangen dat een bestuurder van een rood/groen gekleurde scooter roekeloos over de Hooizolder reed en dat hij hier bijna iemand omver had gereden. Surveilleerde agenten zagen de Drachterster op de Melkkelder kelder en spraken hem aan op zijn rij gedrag. Toen de verdachte zijn helm aan de agenten moest laten zien en de buddyseat omhoog deed om de helm te pakken, zag één van de agenten een zak met weed liggen. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De weed, na weging bleek het om 17 gram te gaan, is in beslaggenomen.

Man uit Drachten vermist
DRACHTEN – De politie stelt een onderzoek in naar de verblijfplaats van de 67-jarige Adriaan Johan Goeman uit Drachten. Goeman wordt sinds zaterdag 29 mei vermist. Hij werd toen nog gezien in een horeca gelegenheid in Drachten. Toen hij niet op zijn werk verscheen en ook zijn familie en vrienden hem niet thuis aantroffen, werd de politie ingeschakeld. Het politieonderzoek heeft tot nu toe niets opgeleverd. De politie wil graag in contact komen met mensen die de heer Goeman na 29 mei nog hebben gezien of die weten waar hij nu is. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900 – 8844.

Maandelijkse controle landbouwverkeer levert boetes op
FRYSLAN- De politie heeft in de periode van 15 april tot en met 15 mei op diverse plaatsen in Fryslân controles controles op het landbouwverkeer uitgevoerd. Totaal controleerden agenten 486 landbouwvoertuigen. Hierbij werden in totaal 80 bekeuringen en 74 waarschuwingen uitgedeeld.

In meeste gevallen bleek de belading niet in orde te zijn. Ook hadden de bestuurders geen afgeknotte driehoek. Van andere voertuigen bleek de verlichting niet in orde te zijn. In andere gevallen was de rem verlichting defect en waren er geen spiegels op het trekkend voertuig geplaatst. Naast de bekeuringen werden nog 74 waarschuwingen gegeven.

112Fryslan

})