Politieberichten van dinsdag 8 februari.

Getuigen gezocht van ongeval
URETERP – De politie zoekt getuigen van een ongeval op de Hegebrechsterleane, waarbij een 20-jarige motorrijder uit Oudega (Sm.) gewond raakte. Donderdagmiddag 3 februari omstreeks 16.15 uur kwam de man met zijn motor ten val. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De politie komt graag in contact met getuigen van dit ongeval. Volgens de 20-jarige motorrijder zou ten tijde van het ongeval een grijze personenauto en een witte bestelbus, voorzien van een streep, over de Hegebrechsterleane hebben gereden. De inzittenden van beide voertuigen kunnen belangrijke getuigen zijn en de politie wil dan ook graag met hen in contact komen. Ook komt de politie graag in contact met mensen die anderszins informatie hebben over dit ongeval. U kunt daarvoor bellen met de politie via 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Bromfietser aangehouden na diverse verkeersovertredingen
HEERENVEEN – De politie heeft maandagochtend op de Abe Lenstra Boulevard een 20-jarige bromfietser uit Heerenveen aangehouden. Een surveillerende motoragent zag de bromfietser met hoge snelheid over de Koornbeursweg rijden. Reden genoeg om de achtervolging in te zetten. De 20-jarige reed met een snelheid van 73 kilometer per uur richting het stadion. Tijdens deze rit haalde hij een auto in en gaf daarbij geen richting aan. Ook hield de man geen rekening met enkele voetgangers die op dat moment de weg wilden oversteken. De 20-jarige reed vervolgens via de stoep en botste daarbij bijna op een geparkeerde bromfiets. De motoragent kon de man toen een stopteken geven. Omdat het vermoeden bestond dat bromfietser onder invloed verkeerde, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 360 ug/l, goed voor een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal. Tevens werd proces-verbaal opgemaakt voor agressief rijgedrag, het rijden zonder rijbewijs en een te hoge snelheid.

Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding
MARSSUM – De politie heeft maandagmiddag om 13.20 uur op de A31 het rijbewijs ingevorderd van een 55-jarige man uit Harlingen. De man passeerde een snelheidscontrole met lasergun met een snelheid van 181 kilometer per uur waar 120 kilometer per uur toegestaan is. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden met harddrugs
LEEUWARDEN – De politie heeft maandagmorgen om 10.15 uur op de Zuidergrachtswal een 44-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van harddrugs. Toen surveillerende agenten de man, een bekende van de politie, zagen fietsen werd hij voor controle staande gehouden. Bij de fouillering werd niets gevonden maar toen de man wegliep troffen de agenten op de grond twee zakjes met bolletjes cocaïne en heroïne aan. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor werd hij heengezonden. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

Bedrijfsongeval
HARLINGEN – Bij een bedrijfsongeval is maandag rond 21.00 uur een 23-jarige inwoner van Oranjewoud overleden. Het slachtoffer was werkzaam bij een bedrijf aan de Lange Lijnbaan en bediende hier één van de palletiseermachines. Deze machines stapelen zakken op pallets. Toen een andere medewerker van het bedrijf de hulp van de 23-jarige nodig had en naar de machine liep waar hij werkzaam was, trof hij het slachtoffer levenloos aan in de palletlift. De gewaarschuwde hulpdiensten constateerden dat de 23-jarige overleden was. De Arbeidsinspectie is ingeschakeld voor nader onderzoek.

Mishandeling
LEEUWARDEN – De politie heeft een 26-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor mishandeling. In de nacht van maandag op dinsdag rond 03.30 uur mishandelde de Leeuwarder in een woning aan de Magnoliastraat een 24-jarige inwoonster van Leeuwarden. Zij raakte gewond aan haar hoofd. De oorzaak van de mishandeling lag in de relationele sfeer. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Snelheidsovertreding
WOLVEGA – De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige man uit Wolvega. De automobilist passeerde rond 20.05 uur op de Steenwijkerweg een snelheidscontrole met laser met 130 kilometer per uur. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur. De bestuurder werd staande gehouden waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling
LEEUWARDEN – De politie heeft maandagavond een 37-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. Eerder die avond had een 21-jarige man op de Sacramentstraat bezoek gekregen van de 37-jarige die zijn huurbaas is. Er was onenigheid ontstaan over betaling van de huur. Daarbij had de 37-jarige de huurder geslagen en geschopt. Hij raakte gewond aan zijn hoofd. Ook nam de verdachte elektronica spullen van de huurder mee. Het slachtoffer belde direct de politie en deed aangifte tegen zijn huurbaas. Deze is door de politie gebeld en ontboden op het politiebureau. De Leeuwarder meldde zich op het politiebureau en kon direct worden aangehouden. Voor nader onderzoek is hij ingesloten. In zijn voertuig werden de weggenomen spullen waaronder een laptop en een i-phone aangetroffen.

Drie verdachten aangehouden na steekpartij
DRACHTEN – De politie heeft maandagavond drie mannen, een 19-jarige uit Schalkhaar, een 18-jarige uit Dronten en een 17-jarige uit Drachten aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Rond 18.15 uur had voor een eetgelegenheid op de Zuidkade een steekpartij plaatsgevonden. Daarbij was een 54-jarige man uit Drachten gestoken. Aanleiding zou een eerdere ruzie zijn geweest. Het groepje daders was weggevlucht. Het lukte de 54-jarige de hulpdiensten te waarschuwen en het signalement van de daders door te geven aan de politie. Per ambulance is het slachtoffer overgebracht naar ziekenhuis Nij Smellinghe. Met meerdere politie-eenheden is gezocht naar de daders die op Ureterpervallaat konden worden aangehouden. Voor nader onderzoek zijn de drie ingesloten op het politiebureau. Mogelijk zijn er meer personen betrokken bij de steekpartij en de politie sluit meer aanhoudingen dan ook niet uit. Het slachtoffer kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

112Fryslan