Dinsdag 8 december

Fryslân, 08-12-2009 • Politieberichten van maandag 7 december 07.00 uur t/m dinsdag 8 december 07.00 uur

Bolsward: verlichtingscontrole
De politie heeft maandagochtend een verlichtingscontrole gehouden op de Plantsoen. Daarbij werden zeven fietsers bekeurd vanwege het niet voeren van verlichting. De verlichting was niet in orde door lege batterijen of het niet inschakelen van de verlichting.

Zwaagwesteinde: aanrijding personenauto’s
De politie heeft maandagochtend een verkeersongeval afgehandeld. Op de kruising Fogelsang met de Leeuwerikstraat verleende een 35-jarige automobiliste uit Burgum geen voorrang aan een 62-jarige automobiliste uit Gytsjerk met een aanrijding tot gevolg. De auto van de automobiliste uit Burgum draaide en kwam op een paal tot stilstand. De 62-jarige vrouw is met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Drachten: politie zoekt getuigen na doorrijden na ongeval
De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval dat maandagochtend omstreeks 11.20 uur plaatsvond op het Van Knobeldorffplein. Daarbij raakte een 53-jarige vrouw uit Drachten gewond nadat zij met haar fiets was aangereden door een auto. De auto raakte haar voorwiel waarna zij ten val kwam. De betrokken bestuurder is doorgereden en liet de vrouw achter. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval. Mogelijk dat iemand iets gezien of gehoord heeft over de veroorzaker of anderszins informatie heeft. Daarvoor kan contact worden opgenomen met de politie via 0900-8844.

Joure: aanrijding fietser en auto
De politie heeft maandagmiddag een verkeersongeval op de Steiger afgehandeld waarbij een 9-jarig meisje uit Joure gewond raakte. Een 53-jarige bestuurster uit Joure kon, nadat het meisje op haar fiets de splitsing van de Barte met de Steiger op kwam fietsen, een aanrijding niet meer voorkomen. Door de botsing belandde het meisje via de voorkant van de auto uiteindelijk in de berm. Zij raakte daarbij gewond aan been en rug en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Leeuwarden: hennepkwekerij opgerold
De politie heeft maandagmiddag een hennepkwekerij opgerold aan de Tabagostraat. Naar aanleiding van een tip is de politie naar binnen gegaan. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij met in totaal 384 planten aangetroffen. Er werd niemand in het pand aangetroffen; ook is geen verdachte aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek. De planten en kwekerij zijn vernietigd.

Fryslân: politie waarschuwt voor mogelijke oplichters
De politie waarschuwt bewoners van Fryslân voor mogelijke oplichters die zich voordoen als medewerker van een installatiebedrijf. Bij de politie zijn zeker twee gevallen bekend waarbij een persoon aanbelde en aangaf voor een controle van de CV ketel te komen. In één geval was in de woning geen CV ketel aanwezig en in de andere woning ging het om een nieuwe ketel die bij een ander bedrijf vandaan kwam. Bij deze gevallen -in Zwaagwesteinde en Burgum- is niets weggenomen, maar de politie vraagt mensen om alert te zijn en bij verdachte gevallen contact op te nemen via 0900-8844 of op het plaatselijke politiebureau.

Leeuwarden: inbraak in winkel
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een winkel in de Bilgaardpassage in de nacht van maandag op dinsdag. De daders zijn via het dak de passage binnengekomen, waarna met bakstenen de voordeur geforceerd werd. Hierdoor ging het inbraakalarm af. De 60-jarige eigenaresse uit Sneek deed aangifte. Het is nog onduidelijk wat er weggenomen is.

Leeuwarden: politie houdt inbreker aan
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 39-jarige man uit Goingarijp aangehouden op verdenking van inbraak. Een 19-jarige vrouw belde met de politie dat uit haar woning aan de Pijlstraat twee laptops weggenomen waren. De vrouw had midden in de nacht glasgerinkel in de keuken gehoord. Beneden zag ze dat het raam van de deur vernield was. Een buurvrouw vertelde de ter plaatse gekomen politie, dat zij na het glasgerinkel een persoon bij de deur gezien had die daarna weggefietst was. Ze gaf een duidelijk signalement door, waardoor agenten de verdachten met laptop even later op het Herenwaltje aan konden houden. De man is overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Drachten: auto te water
De politie heeft maandagavond een ongeval afgehandeld waarbij een auto aan het Noorderend op de kop in de sloot geraakt was. De inzittenden, een 19-jarige man uit Drachten en een 17- en 23- jarige man uit Ureterp, konden zelf uit de auto komen. De 23-jarige man werd per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten gebracht. Na onderzoek mocht hij het ziekenhuis weer verlaten. De bestuurder verklaarde dat hij te hard reed en in een bocht de macht over het stuur verloor.

Terwispel: acht auto’s met schade door band
De politie heeft maandagavond een ongeval afgehandeld waarbij acht auto’s schade opliepen. Een vrachtwagen was op de A7 het loopvlak van een van zijn banden kwijtgeraakt en deze was op het wegdek terecht gekomen. De auto’s, waaronder een politieauto, hadden geprobeerd te band te ontwijken en liepen daarbij schade op. De vrachtwagenchauffeur werd op de afrit bij Beetsterzwaag aangetroffen. Hij verklaarde dat hij niets in de gaten had en door andere chauffeurs gewaarschuwd was over zijn band.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan