Politieberichten van dinsdag 7 juni

Inbraak in woning

LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Kerbiel die tussen 1 en 6 juni plaatsgevonden heeft. Vanuit een in aanbouw zijnde woning werden een vloerverwarmingsverdeler en gereedschappen weggenomen. Een 45-jarige man uit Eastermar deed aangifte.

165 te snelle automobilisten

OOSTSTELLINGWERF- De politie heeft maandag een snelheidscontrole uitgevoerd op de N381 tussen Donkerbroek en Oosterwolde. Hierbij passeerden 3400 voertuigen de radar. Daarvan reden 165 voertuigen te snel. De hoogste snelheid die werd gemeten was 165 kilometer per uur daar waar 80 kilometer per uur is toegestaan. De snelheidscontrole was ’s ochtends via @vht_frl aangekondigd. Het account ging maandagochtend van start en telt inmiddels al meer dan 1200 followers.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

HEERENVEEN- De politie heeft het maandagavond het rijbewijs van een 44-jarige inwoner van Joure ingevorderd op verdenking van overschrijding van de maximum snelheid. Een motoragent zag de man in zijn auto met hoge snelheid over A32 rijden ter hoogte van de wegwerkzaamheden. De agent constateerde een snelheid van 168 kilometer per uur daar waar 90 kilometer per uur was toegestaan. Dit in verband met de wegwerkzaamheden. Naast de invordering van zijn rijbewijs kreeg hij nog een proces-verbaal.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed van drugs

LEEUWARDEN- De politie heeft maandagavond op de Oostergoweg het rijbewijs van een 18-jarige inwoner van Goingarijp ingevorderd op verdenking van rijden onder invloed van drugs. Agenten zagen de beginnende bestuurder op de Oostergoweg rijden. Met de lasergun werd een snelheid van 90 kilometer per uur gemeten, daar waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Toen de agenten de bestuurder aanspraken, maakte hij een versufte indruk en rook naar het gebruik van cannabis. De bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau voor een bloedproef. Daarnaast werd zijn rijbewijs ingevorderd en werd er proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van 24 uur.

Man aangehouden voor bedreiging

SNEEK- De politie heeft maandagmiddag in de Jancko Douwesstraat een 21-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van bedreiging. De man gedroeg zich bij een feestje erg vervelend en gooide een biertender naar de aangever. Toen de aangever, een 60-jarige inwoner van Sneek, hierover iets zei werd hij vervolgens bedreigd. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte.

Bromfiets gestolen

DRACHTEN- De politie onderzoekt de diefstal van een bromfiets, een zwarte Tomos, type A3 voorzien van kenteken 78-DFN-7, die zondagmiddag plaatsvond in het skatepark aan de Lauwers. De aangever, een 22-jarige inwoner van Drachten, had zijn bromfiets om 17.30 uur geparkeerd en vervolgens goed op slot gezet. Toen hij twee uur later weer terugkwam bleek zijn bromfiets te zijn gestolen. Hij deed aangifte.

Vijf aanhoudingen na diefstal mobiele telefoon

SNEEK – De politie heeft maandagmiddag op een scholengemeenschap in Sneek vijf meisjes van 14 en 15 jaar aangehouden op verdenking van diefstal in vereniging. Eén van de leerlingen van de school kwam tot de ontdekking dat haar mobiele telefoon uit haar schooltas was gestolen. Eerder die middag waren vijf meisjes gezien die in allerlei schooltassen hadden zitten rommelen, onder andere in de tas van de gedupeerde leerling. Ze informeerde de conciërge en die besloot vervolgens het 06-nummer van het meisje te bellen. De mobiele telefoon bleek in de tas van één van de vijf meisjes te zitten. De vijf werden door de conciërge meegenomen en de politie werd gewaarschuwd. De agenten hielden de meisjes aan en brachten hen over naar het politiebureau. Na verhoor werd tegen de vijf proces-verbaal opgemaakt. Ze mochten vervolgens het bureau weer verlaten. De school deed namens de gedupeerde leerling aangifte van diefstal.


112Fryslan