Politieberichten van dinsdag 7 februari

Heldhaftig optreden

SNEEK – De politie heeft vrijdag 3 februari rond 10.30 uur geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de Hoofden. Een 29-jarige inwoonster van Sneek reed hier samen met haar 2-jarige dochter. Door de gladheid reed de 29-jarige in een bocht rechtdoor en kwam op het ijs terecht. Met een lifehamer heeft de vrouw een raam van de auto kapot geslagen om zo uit de auto te klimmen. Op het moment dat de auto door het ijs zakte kwam er een tot nu toe onbekende man voorbij fietsen en hij heeft de reddende hand toegestoken. De 29-jarige kon haar dochter aan de man geven om vervolgens zelf uit de auto te klimmen. Toen ze eenmaal op het droge stonden zakte de auto naar de bodem. De 29-jarige was de onbekende man, een wat oudere man gekleed in een rode jas, erg dankbaar en wil graag met hem in contact komen. Bent u deze fietser of (her) kent u iemand aan de hand van het opgegeven signalement? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844. U kunt natuurlijk ook even naar het politiebureau gaan.

Inbraak

HARLINGEN – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak die maandag tussen 12.45 uur en 21.30 uur plaats vond in een woning aan de Kimswerderweg. De dader(s) is/zijn aan de achterzijde van de woning binnengekomen door een raam te forceren. De woning is doorzocht maar het is nog niet bekend wat er uit de woning gestolen is.

Inbreker overlopen

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak die plaats in de Siebe Schootstrastraat. De bewoner, die op bezoek was bij de buren, hoorde lawaai in zijn woning en ging polshoogte nemen. In zijn woning zag hij een man die er bij het zien van de bewoner vandoor ging. Een deel van de woning was doorzocht en de inbreker had een GSM-telefoon gestolen.

Invordering rijbewijs

CORNJUM – De politie heeft maandag rond 18.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige inwoner van Finkum. Tijdens een snelheidscontrole op de Skredyk bij Cornjum reed de 22-jarige 160 kilometer per uur waar 80 kilometer toe is gestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Oplichter

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de oplichting van een bejaard echtpaar. Rond 15.30 uur werd er bij hun woning aan Achter de Hoven aangebeld door een man die hen jassen wilde verkopen. Omdat het echtpaar de indruk kreeg dat de man namens een kerkelijke instelling kwam, lieten ze hem binnen. Met zijn zeer ‘vlotte babbel’ wist hij twee jassen te verkopen. Toen de man weg was bleek dat het hier ging om twee gebruikte- en versleten jassen.

Rijbewijs ingevorderd

WARTEN – De politie heeft maandag rond 16.30 uur het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige inwoner van Warten. Bij de meldkamer Noord Nederland kwam een melding binnen dat een beschonken bestuurder vanuit Goutum in onbekende richting weg was gereden. Volgens het kenteken van de auto woonde deze bestuurder in Warten. Agenten troffen de auto en bestuurder aan op de Stukewei . De 29-jarige die alcohol gebruikt had, is voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 700 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

112Fryslan