Politieberichten van dinsdag 7 december.

Vrouw gewond bij aanrijding
WITMARSUM – De politie heeft maandagochtend op de Van Aylvaweg een aanrijding afgehandeld waarbij een 32-jarige vrouw uit Makkum gewond raakte. De bestuurder van een strooiauto was vanaf de afrit A7 gekomen en stak de Van Aylvaweg over om de A7 daarna weer op te rijden. De vrouw kwam met haar 1-jarige zoontje in haar auto vanuit de richting van Makkum maar werd te laat opgemerkt door de bestuurder van de strooiwagen die tegen haar auto botste. De Makkumse raakte gewond. Omstanders hebben haar geholpen totdat het ambulancepersoneel en de politie ter plaatse waren. De vrouw is met nek- en rugklachten per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht. Het kind bleef ongedeerd.

Vrouw gewond bij aanrijding
BUITENPOST- De politie heeft maandagochtend een aanrijding afgehandeld aan de Marconistraat waarbij een 62-jarige vrouw uit Buitenpost gewond raakte. Een 55-jarige man uit Dokkum reed de linkerrijbaan op, om een afslaande auto in te halen. De vrouw reed hem tegemoet en kon hem niet meer ontwijken. Een botsing was het gevolg. De vrouw werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Groningen overgebracht. De auto waar de vrouw in reed werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

Fietsster gewond na ongeval
DOKKUM – De politie heeft maandagmiddag een aanrijding op Woudweg afgehandeld, waarbij een 67-jarige fietsster uit Dokkum gewond raakte. De vrouw verleende geen voorrang aan een 43-jarige automobiliste uit Dokkum en kwam daarbij ten val. De vrouw is met letsel aan het been per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum overgebracht.

Fietser door auto aangereden
DRACHTEN – De politie heeft geassisteerd bij de afhandeling van een verkeersongeval op de Noorderdwarsvaart. Maandag rond 18.00 uur reed een 33-jarige bestuurder over de Noorderdwarsvaart maar merkte een fietser te laat op en reed tegen haar aan. Het slachtoffer, een 18-jarige inwoonster van Rottevalle, kwam ten val en raakte licht gewond. Zij moest zich bij de dokterswacht onder behandeling laten stellen.

Man aangehouden voor winkeldiefstal
LEEUWARDEN – De politie heeft maandag rond 17.30 uur een 35-jarige inwoner van Dronten aangehouden voor winkeldiefstal. De Drontenaar liep samen met een onbekend gebleven persoon door de winkel. Medewerkers zagen dat de 35-jarige enkele flesjes met parfum in de binnenzak van zijn jas stopte. Zonder te betalen verlieten beide mannen de winkel. Bij het zien van de gewaarschuwde beveiliging ging één van de mannen er vandoor maar de Drontenaar kon aan worden gehouden. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Invordering rijbewijs
LEEUWARDEN – De politie heeft maandag rond 17.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige inwoner van Leeuwarden. Agenten hielden de automobilist voor een controle staande op de Stinzenflora. Aangezien het vermoeden bestond dat de bestuurder alcohol gebruikt had, is hij overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 790 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden zonder rijbewijs
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 40-jarige inwoner van Leeuwarden bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Agenten zagen de bestuurder rijden op de Wismastate en hielden hem voor een controle staande. De Leeuwarder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Sinterklaas caravan gestolen
WOLVEGA- De politie onderzoekt de diefstal van de Sinterklaas caravan die in de nacht van zondag op maandag werd gestolen. De caravan stond gestald bij een horecagelegenheid aan de Atalanta. In de caravan lagen nog diverse cadeautjes die de goede Sint nog moest bezorgen. De caravan is eigendom van de Sinterklaasvereniging Wolvega. Zij deden namens Sinterklaas aangifte.

Aanrijdingen door mist en gladheid
FRYSLAN – De politie heeft gisteravond- en vannacht bij aanrijdingen geassisteerd die ontstaan waren door dichte mist en gladheid.

[bullets]Haulerwijk, maandag 16.30 uurRolpaal, een bestuurder (leeftijd en woonplaats niet bekend) was tegen een verkeersbord gereden.
Zurich, A-31, dinsdag 03.00 uur, een 32-jarige bestuurder van Leeuwarden was de controle over zijn auto kwijt geraakt en tegen een vangrail gebotst.
Grou, A-32, dinsdag 01.30 uur een 25-jarige inwonerster van Wolvega botste door de gladheid tegen de vangrail.[/bullets]

112Fryslan