Politieberichten van dinsdag 6 september

Politie zoekt getuigen mishandeling

OOSTERWOLDE- De politie is op zoek naar getuigen in een onderzoek naar een openlijke geweldpleging die op woensdag 10 augustus om omstreeks 22.00 uur plaatsvond op een parkeerplaats te Canada onder Elsloo. Daarbij werd een 40–jarige inwoner van Oosterwolde door drie onbekende mannen mishandeld. Vervolgens werd het slachtoffer door man bedreigd met een hond. Na de mishandeling gingen de drie mannen er vandoor. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over de mishandeling. Zij kunnen de politie de bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven dan kunt u de politie bellen via Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Aanhouding na mishandeling

STIENS – De politie heeft maandagmiddag een 41-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had in een supermarkt aan de Uniawei een medewerker geslagen. Deze 19-jarige man deed aangifte. Dankzij een kenteken kon de dader snel worden achterhaald. De 41-jarige Leeuwarder werd in zijn woning aangehouden. Na verhoor werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Vervolgens mocht de man het bureau weer verlaten.

Burgernetactie na woninginbraak

LEEUWARDEN – De politie heeft maandagmiddag samen met de deelnemers van Burgernet uitgekeken naar een inbreker. Iets na 18.00 uur hoorde een bewoner van de Hottingastate glasgerinkel. Dit geluid bleek bij de buren vandaan te komen. Eenmaal buiten stond de bewoner oog in oog met een inbreker. Hij bleek het ruit van de woning te hebben vernield om zo binnen te komen. De man ging er vervolgens snel vandoor. De politie werd via 1-1-2 gewaarschuwd. De centralist besloot om een Burgernetactie te starten en samen met de deelnemers keken de agenten uit. Ondanks een aantal tips werd de inbreker niet meer aangetroffen.

Auto-inbreker aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 36-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal. Surveillerende agenten hadden een melding gekregen dat een man aan auto’s zat te rommelen op een parkeerplaats in de Bagijnestraat. Eenmaal ter plaatse zagen agenten een man uit de struiken komen. De Leeuwarder kon geen goede verklaring geven wat hij daar deed. Toen agenten ook nog een tas met gereedschap zagen liggen, werd hij aangehouden. Op de parkeerplaats bleken twee auto’s te zijn beschadigd. Tijdens de fouillering vonden agenten wit poeder in de kleding van de man, vermoedelijk harddrugs. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Man en vrouw mishandeld

SNEEK- De politie onderzoekt de mishandeling van een 47-jarige man en zijn 36-jarige vrouw die rond 22.00 uur plaatsvond in hun woning aan de Kanadezenlaan. Rond 22.00 uur belden twee onbekende mannen aan. Toen de bewoner de deur opende, drongen de mannen in donkere kleding en maskers dragend, de woning binnen en sloegen de man en vrouw. Vervolgens verlieten zij de woning en verdwenen in onbekende richting. De politie heeft burgernet ingezet om de daders op te sporen hetgeen helaas geen resultaat opleverde. De man en vrouw raakten licht gewond en werden door het ambulancepersoneel behandeld. Het echtpaar deed aangifte.

Aangehouden voor bezit vuurwapen

LEEUWARDEN- De politie heeft maandagavond in de Franklinstraat een 46, 43 en een 26-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het bezit van een vuurwapen. De agenten kwamen de mannen op het spoor via een getuige. Die had in de Willem Lodewijkstraat gezien dat mannen een op een vuurwapen gelijkend vuurwapen bij zich hadden en waarschuwde direct via 1-1-2 de politie. In de Franklinstraat zagen de agenten de mannen lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. In hun kleding troffen de agenten het vuurwapen aan. De drie verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. Het vuurwapen werd in beslag genomen. Tegen de verdachten werd proces-verbaal opgemaakt.

Verzorgingscentrum zwaar beschadigd door brand

WOLVEGA- De politie heeft maandagmorgen op de Zandweegbree de brandweer geassisteerd bij een brand in een sportschool/verzorgingscentrum. Daarbij werden een 50-jarige inwoonster van Steenwijk en een 26-jarige inwoonster van Urk per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht omdat rook hadden ingeademd naar het ziekenhuis in Heerenveen. Rond 09:00 uur ontstond er door nog onbekende oorzaak brand in een van de sauna’s. Door de rook ontwikkeling kregen de medewerkers die de brand nog probeerden te blussen rook binnen. Vervolgens werd de brandweer gewaarschuwd. De brand werd door de brandweer binnen een paar uur bedwongen. Het bedrijf liep door de brand zware rook en waterschade op.

Man overleden na vechtpartij

DRACHTEN – De 48-jarige man uit Drachten die zaterdag bij een vechtpartij op de Robijnekamp zwaar gewond raakte, is maandagavond in het ziekenhuis in Drachten aan zijn verwondingen overleden. Zaterdagavond rond 23.50 uur kwam bij de meldkamer een melding binnen van de vechtpartij. Bij deze vechtpartij tussen bezoekers en bewoners van twee woningen in de straat raakten twee mannen gewond. De andere man, een 41-jarige man uit Bakkeveen werd maandag uit het ziekenhuis ontslagen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie doet vandaag verder (buurt) onderzoek naar de oorzaak van de vechtpartij en de dader(s).

Drugs in beslaggenomen

HEERENVEEN – De politie heeft maandag rond 21.30 uur van een 21-jarige inwoner van Heerenveen twee flesjes met hierin GHB in beslag genomen. Een agent zag op het Bassin, bij een parkeerplaats in een donkere hoek een man staan. De agent hield de man staande voor een controle. In een plastic tas die de man bij zich had, zaten twee flessen met daarin een vloeistof. De verdachte gaf aan dat er GHB in de flessen zat. De Heerenvener is aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De drugs werden in beslag genomen. Tegen man werd proces-verbaal opgemaakt.

Brand snoep fabriek Harlingen

HARLINGEN – De politie heeft de brandweer geassisteerd bij de afhandeling van een bedrijfsbrand op het industrieterrein Hermus. Door de brand kwam erg veel rook vrij die in het begin richting van de dorpen Wijnaldum en Sexbierum waaide en later door de draaiende wind in de richting van Midlum ging. In de dorpen werd dan ook het advies gegeven ramen en deuren gesloten te houden en binnen te blijven. Wegens de rookontwikkeling werd het scheepvaartverkeer in het Van Harinxmakanaal stilgelegd en werden de Kanaalweg en Hermesweg voor alle verkeer afgesloten.

Om 12.45 uur werd de brand door de brandweer opgeschaald tot een GRIP 3. Rond 13.30 uur werd door de brandweer het sein brandmeester gegeven.

Het nablussen duurde de gehele dag en mogelijk de nacht door. Het scheepvaartverkeer kon vanaf dat moment weer op gang komen.

In verband met de brand in Harlingen is er voor gekozen om het maandelijkse proefalarm om 12.00 uur te laten vervallen. Dit om verwarring te voorkomen tussen het proefalarm en een eventueel echt alarm.

Risico’s van de vrijgekomen rook

In de per definitie schadelijke stoffen. De kans op tijdelijke prikkeling van de ogen en de luchtwegen is groot, maar heeft meestal geen blijvende gevolgen.
De brandweer heeft dan ook in de omgeving en op de plaats continue metingen verricht naar de schadelijkheid van de ontstane rook. Uit deze metingen werden geen gevaarlijke stoffen aangetroffen. De Voedsel- en warenautoriteit onderzoekt op dit moment de gevolgen van de roetneerslag. Zodra hier meer over bekend is, zal dit door de gemeente Harlingen worden gecommuniceerd. In ieder geval enige roetneerslag gemeten in Midlum en Wijnaldum. De gemeente Harlingen heeft tijdens informatiebijeenkomsten die maandagavond plaatvonden in Midlum en Wijnaldum de bewoners geïnformeerd.

Heeft u nog vragen over de brand en de gevolgen hiervan, houd dan de website [url]www.harlingen.nl[/url] in de gaten of bel met de gemeente Harlingen (0517 492 222).

Ambulance veroorzaakt aanrijding

LEEUWARDEN- De politie heeft maandagmiddag een aanrijding afgehandeld op de Oostergoweg. Een chauffeur van de ambulancedienst reed met de ambulance de Oostergoweg op en raakte de auto die bestuurd werd door een vrouw (leeftijd en woonplaats onbekend)die vervolgens met haar auto over de kop sloeg. Door de aanrijding werden nog twee andere auto’s beschadigd. De chauffeur kwam met de schrik vrij. Twee auto’s moesten worden weggesleept.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan