Dinsdag 6 november

Politieberichten van dinsdag 6 november

Vrouw aangehouden na woningoverval

WOLVEGA / TERBAND – De politie heeft maandagavond op de autosnelweg A32 bij Terband (gemeente Heerenveen) een 21-jarige vrouw uit Zevenhuizen aangehouden. De vrouw werd aangetroffen in een auto die een half uur eerder bij een woningoverval in de Van Harenstraat in Wolvega was gestolen. De verdachte werd in een cel ingesloten. Het slachtoffer, een 72-jarige man, bevond zich alleen in de betreffende woning toen hij door twee personen werd overvallen. Hij werd tijdens de overval geslagen en gekneveld. De overvallers namen vervolgens een aanzienlijk geldbedrag, sieraden en de betreffende personenauto weg. De gewonde bewoner sloeg vervolgens op straat met de telefoon van een voorbijganger alarm. Direct werd een burgernetactie opgestart. Een half uur na het incident werd de verdachte in de gestolen auto aangetroffen en aangehouden. De auto werd voor nader (sporen)onderzoek in beslag genomen. Het slachtoffer werd met behoorlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in. De 21-jarige vrouw wordt vandaag gehoord over haar betrokkenheid.

Onder invloed over de kop

NES – Een 19-jarige automobilist uit Leeuwarden is maandagmiddag op de Reeweg in Nes over de kop geslagen. De beginnend bestuurder reed vermoedelijk met te hoge snelheid, kwam met zijn rechterwiel in de berm terecht en verloor de macht over het stuur. De auto kwam aan de linkerkant van de weg terecht en sloeg over de kop. De jongeman kwam met de schrik vrij. Bij controle bleek hij onder invloed van 265 µg/l alcohol (ongeveer 0,6 promille). De politie heeft proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en het veroorzaken van gevaar op de weg. De auto raakte zwaar beschadigd.

Hennepkwekerij opgerold

HARLINGEN – De politie heeft maandagmiddag aan de Jan Rudolf Thorbeckestraat in Harlingen een hennepkwekerij ontmanteld. In de woning werden 146 planten aangetroffen. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan