Politieberichten van dinsdag 6 maart

Bankpassen buit bij inbraak

DRACHTEN- De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een bedrijf aan De Gaffel. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd hier ingebroken. De dader(s) kwam(en) het bedrijf binnen door een ruit te vernielen. Uit het bedrijf werden bankpassen en geld weggenomen. Een 47-jarige inwoner van Drachten deed aangifte.

Kabels en haspels gestolen

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een diefstal op een bouwterrein, afgelopen weekend, aan de Pallasweg. Van het terrein werden onder andere 400 meter stroomkabels met haspels gestolen. Het is nog niet bekend of er nog meer gestolen is.

Fietsen gestolen tijdens bezoek begraafplaats

BEETSTERZWAAG- De politie heeft maandagmiddag een aangifte opgenomen van de diefstal van twee fietsen. De fietsen werden gestolen bij een begraafplaats aan de Gealeane. Toen de de eigenaren terugkwamen van de begraafplaats bleek dat hun beide fietsen gestolen waren. Een 48-jarige inwoner van Drachten deed aangifte.

Brandstichting in garagebox

SURHUISTERVEEN- De politie stelt een onderzoek in naar een geval van brandstichting in een garagebox aan de Jacobus Schurerweg. De garagebox is in gebruik van een basisschool. Een marktkraam en een stelling gingen in vlammen op. Een 60-jarige inwoner van Boelenslaan deed aangifte.

Twee gewonden bij frontale aanrijding

NOARDBURGUM- De politie heeft maandag rond 15.30 uur geassisteerd bij een aanrijding op de Rijksstraatweg. Een 58-jarige inwoner uit Twijzelerheide die van Noardburgum naar Twijzel reed, botste door nog onbekende oorzaak tegen een 63-jarige bestuurder uit Noardburgum die uit tegenovergestelde richting aan kwam rijden. De beide bestuurders raakten door de aanrijding bekneld in hun voertuig en zijn door de brandweer uit de auto gehaald. De slachtoffers waren door de aanrijding gewond geraakt en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Invordering rijbewijs

SINT ANNAPAROCHIE – De politie heeft maandag rond 17.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 46-jarige inwoner van Oudebildtzijl. Tijdens een controle op de Langhuisterweg zagen agenten dat de 46-jarige 122 kilometer reed waar 60 kilometer is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

DRACHTEN – De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling die maandag rond 19.30 uur plaatsvond op de Sportlaan. Een 72-jarige inwoner van Drachten zag dat twee jongens een aanduidingsbord omvergooiden. De getuige sprak de jongens hierop aan en zei tegen hen dat ze het bord weer overeind moesten zetten. De 72-jarige kreeg een grote mond en de jongens waren niet van plan het bord weer overeind te zetten. De Drachtster liep door maar werd even later door de beide jongens ingehaald. Toen ze hem voorbij fietsten gooide één van hen een steen tegen het hoofd van de 72-jarige. Het slachtoffer raakte licht gewond. De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van dit voorval. De politie is te bereiken via 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 – 7000.

Inbraak

STIENS – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een kantine van een sportvereniging aan de Ieleane. In de nacht van maandag op dinsdag rond 04.00 uur werd hier ingebroken. De daders kwamen binnen via de achterzijde van het gebouw. De kantine was doorzocht en er waren vernielingen aangericht. Door een beeldscherm was een scherp voorwerp gestoken en een dvd-speler was kapotgemaakt. Het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Vermiste man terecht

HEERENVEEN – De politie heeft het onderzoek naar de verblijfplaats van de 41-jarige inwoner van Heerenveen afgesloten. De man had op maandag 5 maart rond 10.00 uur zijn woning in overspannen toestand verlaten. Een zoekactie door de politie naar de 41-jarige leverde niets op. Maandagavond kreeg de politie bericht dat de 41-jarige weer thuis was gekomen.

Babbeltruc

LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek in naar een diefstal van bankpassen die zondagmiddag plaatsvond in een woning aan de Hazelaarstraat. In de middag belden twee vrouwen bij de 71-jarige man aan en wisten via een smoes de woning binnen te komen. Een van de vrouwen hield de man bezig terwijl de andere vrouw bank en kredietpassen uit de woning stal. Na hun daad vertrokken zij weer. Later die dag belden vermoedelijk dezelfde vrouwen de man op en wisten met een smoes de pincode te achterhalen waarna elders in het land een groot bedrag van zijn rekening werd gehaald. Het slachtoffer deed aangifte van diefstal.

Diefstal gereedschappen uit schuur

HEERENVEEN- De politie onderzoekt een inbraak in een schuurtje bij een woning aan de Burgemeester Falkenaweg. In de nacht van zondag op maandag werd de deur van de schuur opengebroken waarna men elektrische gereedschappen wegnamen waaronder een boormachine, slijpmachine, zaag en een dremel. De 79-jarige eigenaar deed aangifte.

112Fryslan