Politieberichten van dinsdag 6 april.

Politie vordert rijbewijs in
SIEGERSWOUDE – De politie heeft maandagavond een 51-jarige bestuurder uit Siegerswoude aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Rond 20.30 uur zagen surveillerende agenten een auto wegrijden bij een horecagelegenheid aan het Foarwurk. De automobilist reed door de bebouwde kom met een snelheid van 100 kilometer per uur waar 60 kilometer per uur toe is gestaan. De agenten gaven de bestuurder een stopteken maar deze voldeed hier niet aan en reed met hoge snelheid door. Uiteindelijk lukte het om naast de auto te gaan rijden en de man tot stoppen te dwingen. Aangezien het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde is hij door de agenten aangehouden. De automobilist wilde niet mee naar het bureau en ging zich tegen zijn aanhouding verzetten. Na enige moeite lukte het de agenten om de man in de politieauto te krijgen en over te brengen naar het politiebureau voor de ademanalyse. Hier blies hij 700 ug/l. De bestuurder is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser over kop
Dokkum – De politie heeft maandagavond een verkeersongeval afgehandeld, waarbij een 17-jarige bestuurder van een bromfiets op de Dokkumerwei onderuit was gegaan. De Dokkumer was op de kruising Dokkumerwei – Mockamawei geslipt en tegen een hek terechtgekomen. Hierdoor heeft de bromfietser zijn enkel gebroken. Met een ambulance is hij overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Burgernetactie na vernieling
LEEUWARDEN – De politie heeft paasmaandag samen met Burgernetdeelnemers uitgekeken naar de daders van een vernieling. Een getuige had gezien dat drie jongeren de ruiten van de wachtruimte van het busstation aan het Stationsplein hadden ingeslagen. Hierop werd de politie via 1-1-2 gewaarschuwd. Omdat er een goede vluchtrichting en een goed signalement werden doorgegeven, besloot de Meldkamer om een Burgernetactie op te starten. De deelnemers keken samen met de agenten uit naar de vernielers. Ze werden echter niet meer aangetroffen. Namens de gedupeerde busmaatschappij moet nog aangifte worden gedaan.

Jongeren krijgen bekeuring voor vandalisme
LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagochtend vroeg vier inwoners van Leeuwarden van 16, 16, 17 en 17 jaar een bekeuring gegeven voor vandalisme. Surveillerende agenten kregen een melding dat jongeren tuinmeubilair op straat hadden gezet. Op de minirotonde van de P.J. Troelstraweg zagen de agenten die vier lopen. Bij zien van de politieauto gingen de jongeren er vandoor. Ze werden uiteindelijk liggend aangetroffen achter een muurtje. De vier waren op stap geweest en vervolgens op de fiets richting huis vertrokken. Halverwege de rit waren ze gestopt bij de minirotonde en daar vervolgens te voet de wijk in getrokken. Daarbij hadden ze tuinmeubilair op straat gezet en containers en een mobiel toilet omgegooid. De vier kregen een bekeuring voor vandalisme. Daarnaast werd met hen afgesproken dat er tegen proces-verbaal zal worden opgemaakt, als er aangiften van vernieling binnen komen.

Aaipop sfeervol verlopen
NIJLAN – Het muziekfestival Aaipop is paasmaandag sfeervol verlopen. Pas aan het einde van de avond werden er drie bezoekers aangehouden. Een 17-jarige inwoner van Burgwerd en een 18-jarige inwoner van Hartwerd werden aangehouden op verdenking van mishandeling van een beveiligingsmedewerker. Bij het wegbrengen van de verdachten onstond er enig tumult, maar daar snel ingrijpen van de beveiliging en de politie kon erger worden voorkomen. Wel werd nog een 18-jarige inwoner van Nijlân aangehouden. In het tumult gaf hij een agent in burger een duw. Alle drie verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd er tegen hen proces-verbaal opgemaakt voor het verstoren van de openbare orde. Vervolgens mochten de drie het politiebureau weer verlaten. Na afloop werd er ook nog gecontroleerd op alcohol in het verkeer. Zestig bestuurders moesten blazen, daarvan bleek er één onder invloed van alcohol te verkeren. Deze beginnende bestuurder werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en met een rijverbod op zak mocht de automobilist het bureau weer verlaten. Tijdens Aaipop werden tien agenten ingezet.

Krantenbezorger bestolen van portemonnee en mobiele telefoon
LEEUWARDEN – De politie onderzoekt de beroving van een 38-jarige inwoner van Leeuwarden. De man werd dinsdagochtend tijdens het bezorgen van de kranten in de Boeierstraat door een nog onbekende man met een mes bedreigd. Zijn portemonnee en mobiele telefoon werden vervolgens gestolen. Het slachtoffer ging vervolgens naar huis en waarschuwde de politie. De 38-jarige man deed aangifte.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan