Fryslân, 05-05-2009 • Politieberichten van maandag 4 mei 10:00 uur t/m dinsdag 5 mei 07:00 uur

Man vermist tijdens reis in Italië
De 63-jarige Wicher Heerma uit Nes (gemeente Dongeradeel) is zondag 26 april vermist geraakt in Italië. Heerma was samen met vrienden in zijn camper op reis in Italië. Toen de twee campers achter elkaar aanreden raakten zij elkaar in de omgeving van Pompei kwijt. De vrienden van Heerma hebben de lokale politie van het Italiaanse stadje Formia ingeschakeld. Wicher Heerma is inmiddels als vermist opgegeven. Sinds 26 april hebben er geen transacties bij betaalautomaten, winkels en tankstations plaatsgevonden. Opvallend is, dat er drie dagen voor de vermissing werd ingebroken in de witte Fiat Burstner camper. Een laptop en een mobiele telefoon werden weggenomen. De heer Heerma heeft nog wel een nieuwe telefoon gekocht maar het nummer hiervan is niet bekend bij de familie. Opvallend is de achterzijde van camper waar een woestijn met palmbomen en kamelen staat afgebeeld. Ook op de linker achterzijde is een landschap afgebeeld. Het kenteken van de camper is 73-BS-NN. Mocht u informatie hebben rondom de verdwijning van Wicher Heerma, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.

Goingaryp: rijbewijs ingevorderd van motorrijder
De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige man uit Heerenveen. Deze motorrijder reed over de Kleasterwei met een snelheid van 135 km/u terwijl daar een maximum snelheid van 80 km/u is toegestaan. Nadat de motorrijder de lasercontrole passeerde werd hij bij Goingaryp staande gehouden. Naast de invordering van het rijbewijs werd een proces-verbaal opgemaakt.

Stiens: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Stienzer Hegedyk. Maandagmiddag is men binnengekomen door het forceren van een raam. Uit de woning werd een geldbedrag en sierraden weggenomen. De 64-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: mishandeling
De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 36-jarige inwoner van Leeuwarden. Maandagavond was op het Zuidvliet een vechtpartij ontstaan waarbij de Leeuwarder gewond was geraakt. Vermoedelijk is de man in elkaar geslagen door drie personen. Na de melding kwam de politie ter plaatse en maakte nog een zoekslag naar de verdachten. Deze werden niet meer aangetroffen. Het slachtoffer is met diverse verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. Over de aanleiding van de mishandeling is nog niets bekend.

Appelscha: bromfietser gewond
De politie heeft maandagavond een eenzijdig ongeval op De Roggeberg afgehandeld. Een 19-jarige bromfietser uit Wapserveen reed ter hoogte van een camping toen hij, na het nemen van enkele drempels, de macht over zijn stuur kwijtraakte en ten val kwam. Daar hield hij verwondingen aan arm, been en heup over en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis (plaats onbekend).

Leeuwarden: brand in woning
De politie heeft in de nacht van maandag of dinsdag de brandweer geassisteerd bij een brand aan de Mondriaanstraat. Door nog onbekende oorzaak was een uitslaande brand aan de achterzijde van de woning ontstaan. In de woning waren zeven personen aanwezig. Betrokkenen kregen de brand niet uit, verlieten de woning en hebben direct de brandweer gealarmeerd. Na het arriveren van de brandweer was de brand snel onder controle. Er is alleen sprake van materiële schade. De politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke oorzaak van de brand.

112Fryslan