Dinsdag 4 september

Politieberichten dinsdag 4 september

Opnieuw aandacht voor tegelroof

HARICH – De politie vraagt dinsdag 4 september via het programma Opsporing Verzocht opnieuw aandacht voor de diefstal van ruim 100 zeldzame- en exclusieve 17- eeuwse wandtegels. Deze tegels werden in de vroege ochtend van zaterdag 9 oktober 2010 gestolen vanuit een woonboerderij in Harich. Tot op heden is er bij de politie geen informatie binnen gekomen over deze opmerkelijke diefstal en ook zijn de tegels nergens te koop aangeboden.

Diefstal

De inbrekers, die deze diefstal goed hadden voorbereid, zijn de woning binnen gegaan toen de bewoners niet thuis waren. Op het dak hadden zijn een dakraam opengebroken en waren naar binnengeklommen. Ook bleken zij goed op de hoogte zijn waar de tegels zich bevonden, want ze hadden de meest exclusieve en dure tegels gestolen.

Politieonderzoek

Het politieonderzoek naar de identiteit van de daders had geen resultaat. Ook aandacht voor de diefstal in het programma Opsporing Verzocht (november 2010) en ruime media aandacht leverde geen informatie op. Bijzonder is dat bijna twee jaar na de tegelroof nog steeds geen tegels aan zijn getroffen of te koop zijn aangeboden.

Opsporing Verzocht

Door deze tegelroof nogmaals onder de aandacht te brengen hoopt de politie, ondanks het feit dat de inbraak bijna twee jaar geleden gepleegd is, om informatie te krijgen waar de wandtegels nu zijn of wie bij de inbraak betrokken waren. De beloning van € 25.000,- voor de ‘gouden tip’ die leidt tot het terug bezorgen van de tegels, is nog steeds van kracht.

Overzicht gestolen tegels

Een overzicht van al de gestolen tegels is te zien op: [url]www.vindmagazine.nl/Nieuws/tegelroof[/url]

Inbraak woning

OOSTERWOLDE – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Tjongerhof. Hier werd tussen maandag 22.30 uur en dinsdag 01.15 uur een schuifpui aan de achterzijde van de woning opengebroken waarna de inbreker(s) naar binnen zijn gegaan. De woning was doorzocht en als buit waren o.a. spelcomputers gestolen.

Invordering rijbewijs

TJALLEBERT – De politie heeft maandag rond middernacht het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige inwoner van Amsterdam. De 27-jarige haalde op de A-7 met hoge snelheid een onopvallende politieauto in. De agenten zetten de achtervolging in en zagen dat de Amsterdammer 210 kilometer reed waar 130 kilometer toe is gestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Woning brand

MINNERTSGA – De politie heeft maandag rond 19.30 uur geassisteerd bij de afhandeling van een brand in een woning aan de Havenstrjitte. De brand was vermoedelijk ontstaan door werkzaamheden aan dak van de woning. Met diverse brandweereenheden, waaronder een hoogwerker van de brandweer uit Leeuwarden, werd het vuur onder controle gebracht. Ook kon de brandweer voorkomen dat de vlammen oversloegen naar belendende percelen. De woning liep forse brand- en rook schade op.

Verstoring openbare orde

LEEUWARDEN – De politie heeft maandag rond 20.00 uur een 36-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en belediging. De 36-jarige kreeg in de Doniastraat ruzie met een buurtbewoner waarna de hulp van de politie in werd geroepen. De Leeuwarder was echter niet tot bedaren te brengen en is aangehouden. Tijdens het overbrengen naar- en op het politiebureau beledigde de verdachten agenten. Tegen de 36-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist aangehouden na ongeval

HEERENVEEN – De politie heeft maandagochtend op de Wetterwille een 21-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden na het verlaten van de plaats van een ongeval. De man verleende eerder die ochtend geen voorrang aan een 31-jarige automobilist uit Heerenveen en een aanrijding was het gevolg. De Leeuwarder reed na de aanrijding door. Een oplettende weggebruiker zag dit alles gebeuren en besloot de Leeuwarder tot stoppen te dwingen. Vervolgens werd de politie gewaarschuwd. Al snel bleek dat de 21-jarige niet een rijbewijs had. Hij werd dan ook aangehouden. Na verhoor werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en het verlaten van de plaats van een ongeval.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan